Parfum Nereye Sikilir Yorumlari

Kadınlarda Parfüm Nereye Sıkılır ? Kadınların parfüm kullanırken uygulama yapacağı yerler son derece önemlidir. Parfüm nereye sıkılır sorusunun cevabı sadece kimya değil aynı zamanda insan biyolojisi ile de ilgilidir. Parfüm uzmanlarına göre nabız noktaları vücutta kan damarlarının cilde en yakın olduğu yerlerdir. Bu yerler kokunun cildinizden havaya yayılmasına yardımcı olabilecek ısı yayar.

Parfümün kokusunun etkili olmasında yayılmasında üç önemli faktör şunlardır:

  • Vücut ısısı,
  • Vücuttan salgılanan hormonlar,
  • Kan dolaşımı ve nabız.

Bu sebeple parfüm vücutta doğru noktalara uygulanırsa ancak o zaman etkileyici olabilir. Diğer yandan yanlış vücut kısımlarına uygulanan parfümün etkisi de bir o kadar az olacaktır. Örneğin kola sıkılan bir parfüm çok kısa süre ve düşük etkili olurken ayak bölgesine sıkılan bir parfüm ise kokunun bozulmasına sebep olabilir.

Parfümünüzü yüzünüz ile temas ettirmeden damar atış noktalarınıza sıkmanız kokunun etrafınız tarafından da daha iyi bir şekilde hissedilmesini sağlayacaktır. Özellikle boyun bölgeniz ve el bileklerinize sıkmanız kokunun içerisinde bulunan esanslarında daha iyi bir şekilde yayılmasını sağlayacaktır. Yüzünüz ile temas ettirmemeniz bu noktada önemlidir. Sıkılma şeklinden de dolayı gözünüz ile temas etmesi durumunda mutlaka bol su ile yıkayınız.

parfum nereye sikilir yorum

Kadın Parfümlerinin Özellikleri Nelerdir?

Kadınlara özel üretilen parfümlerin en önemli yanı kadınların hormonal yapısı dikkate alınarak üretilir. Kadın parfümlerinin önemli yanı kullanılan çiçek ve bitkisel esansların canlı aromalar içermesidir. Diğer yandan erkek parfümlerine göre kadın parfümleri daha karmaşık formülasyona sahiptir. Erkek parfümleri daha sade ve yalın iken kadın parfümleri ise daha karmaşıktır.

Kadın Parfümleri Nasıl Üretilir?

Kadınlara özel üretilen parfümlerin üretim şekli genellikle diğer parfümlere benzer. Parfüm nereye sıkılır sorusu ile beraber parfümün üretim süreçleri de önem taşır. Kadın parfümleri üretilirken dinlendirme işlemi kullanılan çiçek esanslarının özelliğine göre daha kısa süre olabilir. Burada amaçlanan çiçeklerin ağır esanslarını almadan ön ve alt esanslarını almak ve daha taze çiçek kokulu bir parfüm yaratmaktır.

Bu açıdan örneğin erkek parfümü yaparken lavanta esansı alımı ile kadın parfümü yaparken uygulanan esans çıkarma süreci farklılık gösterir. Erkek parfümlerinde kullanılan esanslarda daha derinlik ve dokulu bir yapı aranır.

Konuyla bağlantılı parfüm nereye sıkılır erkek? Bilgilerine de bakabilirsiniz.

Kadın Parfümü Nereye Sıkılır?

Kadınların vücutlarında parfüm kullanması gereken yerler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Bilek içleri öneli nabız noktalarının başında gelir ve buraya mutlaka parfüm uygulanmalıdır.
  • Boğazın alt kısmı ve boyun önemli bir parfüm noktasıdır.
  • Kulak memelerinin arka tarafına da mutlaka parfüm uygulanmalıdır.
  • Dizlerin ve dirseklerin iç kısmı da kadınlar için önemli parfüm uygulama noktasıdır.
  • Sadece yeni yıkanmış saçlara parfüm uygulamasına dikkat edin, aksi takdirde doğal saç yağları parfüm kokusunu bozacaktır.
  • Parfümünü gün boyunca kullanırken vücut ısınızla reaksiyona girecek ve koku yaymaya devam edecektir. Parfümü sıktıktan sonra yayılsın diye ovalamak yanlıştır. Bu parfümün dağılmasına ve etkisinin azalmasına sebep olur.
  • Diğer yandan parfümün havaya sıkılıp damlacıkların altına girilmesi yöntemi de boşa parfüm israfına sebep olacağından pek tavsiye edilmez. Parfüm yukarıda saydığımız doğru noktalara uygulandığı zaman en iyi sonucu verecektir.
  • Kadınlarda Parfüm Nereye Sıkılır ? peki nereye sıkılmaz ?

Kadın Parfümü Nereye Sıkılmaz?

Kadınların vücutlarında parfüm sürmemesi gereken yerler şu şekilde sıralanabilir:

  • Parfümün yanaklara, elmacık kemiklerine ve özellikle göze yakın kesinlikle sıkılmaması gerekir. Bu parfümün etkisinin az olmasının haricinde özellikle parfümün göze kaçmasına ve sağlık sorunlarına sebep olabilir.
  • Parfüm nereye sıkılır sorusuna aksi bir cevap olarak parfümün özellikle koltuk altı gibi yerlere de sıkılmaması son derece önemlidir. Koltuk altı bölgesinde deodorant gibi sabitleyici ve nötr kozmetik ürünlerini kullanmak daha doğrudur. Zira parfüm kokusunun asla ter ile karışmaması gerekir.
  • Kıyafetlerinizi ve mücevherlerinizi takmadan önce daima parfüm uygulayın. Bazı kokular kumaşlar, metaller ve inciler üzerinde kalıcı lekeler bırakacaktır.
  • Kıyafetlerin parfüm lekesi almasından korkuyorsanız özellikle kıymetli ve narin kıyafetlerinizin görünmeyen iç kısmına çok az parfüm sıkıp test edebilirsiniz.
parfum nereye sikilir yorum

Sizler için En Uygun Fiyatlı Siteleri Aşağıda Derledik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz