parfum notalari inceleme

Parfümlerin Notaları Nedir?

Parfüm notaları sıkıldıktan sonra açığa çıkan kokularla ilgilidir.Kokularının açılma kademeleri de parfüm notaları anlamına gelir. 3 grupta incelenen notalarla ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir:

  • Üst Nota: Tepe nota olarak da bilinir. Parfümün sıkıldığı ilk an ortaya çıkan kokudur. En uçucu esanslardan oluşan üst nota birkaç dakika kalır. Kullanım sırasında en az etkisi olan nota üst notadır. Turunçgil ve zencefil kokuları keskin ve çabuk uçtuğu için üst notalarda oldukça fazla kullanılır.
  • Orta Nota: Kalp notası olarak da adlandırılır. Üst nota yok olduğunda ortaya çıkan orta nota birkaç saat etkilidir. Parfümün karakterinin açığa çıktığı orta nota, parfümün anlaşılabilmesi açısından oldukça önemlidir. En belirgin halini cilde yerleştikten sonra belli eder. Genellikle çiçeksi ve aromatik kokulara sahip olan orta notalar, parfüm alırken oldukça önemlidir. Bu yüzden sabretmek gerekir.
  • Alt Nota: Dip nota olarak da bilinir. Orta nota kaybolmaya yakınken duyulmaya başlanır. Alt notaların kokusu daha baskındır. Asıl karakteri alt notalarda ortaya çıkar. Aynı zamanda kalıcılığı da alt notalara bağlıdır. Ayrıca alt notanın başarılı olması kaliteli olması anlamına gelir.
parfumlerin notalari nedir yorum

Parfümlerin Notaları Neden Önemlidir?

Parfüm notalarının önemi parfümün karakteristiğini belirlemek açısından büyüktür. Parfüm alırken öncelikle notalarının aromalarına bakmak gerekir. Size parfüm hakkında detaylı bilgi verir. Bu yüzden kaliteli bir şekilde parfüm kullanmak istiyorsanız sabretmeli ve doğru kararı vermelisiniz.

Farklı aromalarda olabilir. Genel olarak üst notalar daha az yoğun, orta notalar orta yoğunlukta ve alt notalar daha yoğundur. Bu yüzden kalıcılık bakımından da farklıdırlar.

Hangi Parfüm Notası Daha Önemlidir?

Parfüm notalarından en önemlisi karakteristiğinin ilk ortaya çıktığı an olan orta notadır. Bununla birlikte her notanın kendine göre önemi vardır. Aynı zamanda  geçişin uyumlu olması açısından da her notaya ayrı görev düşmektedir.

Parfümün ilk ortaya çıkardığı kokular üst notalardır ve kişiye ferahlık sağlaması adına önemlidir. Kalp notası parfümün ana karakterini belirlediğini için önemlidir. Alt notalar ise daha uzun süre kalıcı olduğu notalar olduğu için kokusu bakımından önemlidir.

Ne Zaman Açığa Çıkar?

Açığa çıkma süresi değişiklik gösterir:

  • Üst nota: İlk birkaç dakika
  • Orta nota: Üst nota geçtikten sonra yarım saate kadar
  • Alt nota: Orta nota etkisini yitirdikten sonra 6 saate kadar

Daha kaliteli ve verimli bir şekilde parfüm kullanmak için  notaları hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Bu şekilde parfümünüzü daha etkili kullanarak daha uzun süre kalıcılık sağlayabilirsiniz.

parfumlerin notalari nedir yorum

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz