parfumlerin pahali olmasi inceleme

Parfümlerin Pahalı Olmasının Sebepleri Nedir?

Parfümlerin Pahalı Olmasının Sebepleri nedeni içinde önemli kimyasallar bulundurmasıdır. Bu kimyasalları özenle bir araya getirmek büyük bir ustalık gerektirir. Bu nedenle parfümlerin pahalı olması normaldir. Sahte parfümlerin içinde kullanılan sentetik kimyasallar kolayca üretildiği için ve zararlı bileşenler içerdiğinden ucuzdur. Orijinal parfümlerin içeriği daha doğal ve sağlıklıdır.

Parfümlerin fiyatlarının pahalı olması onların orijinalliğini kanıtlayan bir özelliktir. Büyük firmalar parfümleri özenle üretirken içindeki bileşenlerin insan sağlığına zarar vermemesine dikkat eder. Bu nedenle parfümler yapım aşamasından pazarlama aşamasına kadar büyük emek ve profesyonellik gerektirir.

parfumlerin pahali olmasinin sebepleri yorum

Orijinal Parfümler Neden Pahalıdır?

Orijinal parfümlerin pahalı olma nedeni üretim aşamalarındaki kalitelerinden gelir. Sahte parfümler daha kolay koşullarda ve sentetik maddelerle üretildiğinden daha ucuzdur. Aynı zamanda parfümlerin içeriğinde alkol olması zorunludur. Bu alkol etil alkoldür. Etil alkolü bulmak zor olduğu için de parfümlerin fiyatları oldukça fazla olabilmektedir.

Parfümlerin pahalı olmasının bir diğer nedeni de markalardır. Elbette ki parfümler özenle ve ustaca üretilmelidir. Fakat bazı parfümlerin pahalı olmasının nedeni de tamamen markalarına bağlıdır. Bununla birlikte parfümlerin yoğunluğu, kalıcılığı vb. de fiyatını etkileyen unsurlar arasında yer alır.

Hangi Parfüm Çeşidi Daha Pahalıdır?

Parfüm çeşitlerinden en pahalısı içeriğine göre değişir. Daha yoğun olarak bilinen EDP parfümler genellikle daha pahalı olabilmektedir. EDT parfümler orta halli ve EDC parfümler e uygun fiyatlı olanlarıdır. Bununla birlikte bazı EDC ve EDT parfümler EDP parfümlerden daha pahalı olabilmektedir. Parfümlerin çeşitleri bu konuda kesin bir kriter değilken; belirleyici bir unsur olabilir.

EDP, EDT ve EDC olarak ayrılan parfümler kalıcılık ve yoğunluk bakımından gruplara ayrılır. İçerdikleri alkol ve esans oranı bu parfümlerin fiyatlarının belirlenmesinde etkilidir. Bununla birlikte parfümün içinde kullanılan maddeler de önemlidir. Parfümlerin pahalı olması bazen bizi orijinal parfümlerden itip sahte parfümlere çekse bile parfümün kalitelisini tercih etmek her yönden daha avantajlıdır.

Parfüm Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Parfüm fiyatlarını etkileyen unsurlar aşağıda sıralanmıştır:

  • Parfümü üreten marka
  • Parfümün içeriğinde kullanılan alkol oranı
  • Parfümün içindeki kimyasal maddeler
  • Parfümün üretildiği süre
  • Parfümün kalıcılığını artırmak için kullanılan maddeler

Parfümlerin fiyatlarının belirlenmesinde etkili olan bu faktörler oldukça önemlidir. Orijinal parfüm markaları bu unsurla özenle dikkat ederken; sahte parfüm üreticileri bu unsurların yalnızca birkaçına dikkat eder. Bu yüzden de orijinal parfümler pahalı, sahte parfümler ucuzdur. Parfümlerin pahalı olması konusunda çoğu kullanıcı şikayetçi olsa da gün içinde kişilerin kendilerini iyi hissetmeleri bakımından parfümleri doğru kullanmak oldukça önemlidir. Açık ve sahte parfümlerden kaçınmak sağlık ve doğa bakımından zararlıdır.

parfumlerin pahali olmasinin sebepleri yorum

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz