Bozuk parfüm

Parfümün Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Parfümün Bozulduğunu Nasıl Anlarız ? Parfümün bozulduğunu anlamak için pek çok yöntem vardır. Bozuk parfüm ile ilgili şu detaylara dikkat edilmelidir:

  • İlk yapılması gereken şey koklamaktır. Eğer parfüm güzel değil, ekşimsi ve plastik bir koku yayıyorsa o parfüm bozuktur.
  • Parfümün kalıcılığı azalmışsa parfümün bozuk olduğu düşünülebilir.
  • İlk kıvamından daha yoğun bir kıvam almışsa parfüm bozuluyor demektir.
  • 3 yılı geçen parfümler bozulma ihtimali yüksek parfümlerdir.
  • Parfümün koduna bakılarak son kullanma tarihi anlaşılabilir. Örneğin: 20311022 kodlu bir parfümün son kullanma tarihi 31 Ekim 2020’dir. Sondaki 22 ise üretildiği sıra anlamına gelir.

Parfümün bozulduğundan şüphe edilmesi gereken durumların en başında ise parfümü doğru koşullarda saklamamak gelir.

parfumun bozuldugunu nasil anlariz yorum

Parfümün Bozulduğunu Nasıl Anlarız , Parfümlerin Bozulması Nasıl Engellenir?

Parfümlerin bozulmasını önlemek için çok kolay birkaç yöntem vardır:

  • Parfümü güneş ışığından uzak yerlerde muhafaza etmek.
  • Parfümü aşırı ısıya maruz bırakmamak.
  • Parfümün kapağını her zaman kapalı tutmak.
  • Parfümü orijinal şişesinde ve ambalajında tutmak.
  • Parfümün son kullanma tarihine kadar kullanmak.
  • Parfümleri gerekirse buzdolabında tutmak.

Görüldüğü gibi parfümlerin bozulmaması için yapılması gereken en önemli şeyler parfümü saklamakla ilgilidir. Yanlış koşullarda saklanan parfümler kolay bozularak kullanım ömrünü kısaltır.

Parfümlerin Raf Ömürleri Ne Kadardır?

Parfümlerin raf süresi içeriklerine ve yoğunluklarına göre değişmektedir. Aynı zamanda orijinal parfümler daha uzun süre raf ömrüne sahipken; sahte parfümler daha kısa süreli raf ömrüne sahiptir. Orijinal parfümler yaklaşık 3 yıllık raf ömrüne sahiptirler. Bu sürenin sonunda kullanım yapılmaması tavsiye edilir. Bununla birlikte son kullanma tarihlerine bakarak da parfümleri ne kadar süre içinde tüketmeniz gerektiğini anlayabilirsiniz.

Aynı zamanda parfümlerin açılmadığında kullanım ömrüne tabi olup olmadığı da oldukça merak konusudur. Parfümlerin üretildikten sonraki süreci kullanım ömrüne tabidir. Yani parfüm satın alındıktan 2 yıl sonra açılırsa 1 yıllık kullanım ömrü olmuş olur. Bozuk parfüm kullanmamak için parfümlerin üzerinde bulunan kodlar aracılığıyla sorgulama yaparak parfümünüzün üretim tarihini kolayca görebilirsiniz.

Parfümlerin Neden Son Kullanma Tarihi Vardır?

Parfümlerin son kullanma tarihinin olma nedeni içeriğinde kimyasal maddeler bulundurması ve bu maddelerin belirli bir süre sonra bozulmasındandır. Bir parfüm belli bir süre sonra bozularak kötü bir kokuya sahip olabilir. Bu da kullanım açısından kullanıcıya hiçbir yararı olmaması anlamına gelir. Aynı zamanda bozulan kimyasal maddeler kişilerin sağlığı açısından da tehdit edicidir.

Bozuk parfüm kullanmamak için mutlaka parfümlerin son kullanma tarihine dikkat etmek gerekir. Parfümlerin son kullanma tarihinden önce bozulmaması için de kullanıcıların özellikle saklama koşullarına özen göstermesi gerekir. Aynı zamanda parfümlerin hemen bozulmaması için de orijinal parfüm kullanmak gerekir. Tüm bu koşullar göz önünde bulundurularak parfüm alışverişi ve kullanımı yapmakta fayda vardır.

parfumun bozuldugunu nasil anlariz yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz