kalıcı parfüm

Parfümün Kalıcılığı Nasıl Anlaşılır?

Parfümün Kalıcılığı Nasıl Anlaşılır ? Parfümün kalıcı olup olmadığını anlamak için pek çok yöntem vardır. Öncelikle kalıcı bir parfüm alınmak isteniyorsa parfümün orijinal olduğuna dikkat edilmelidir. Bununla birlikte asıl kalıcı parfüm günlerce etkisi geçmeyen parfüm değil; kalıcılığı 8 – 10 saat devam eden parfümlerdir. Kalıcı parfümü anlamak için şunlara dikkat etmek gerekir:

  • Kalıcı parfümler vücutta kaldığı süre değişime uğrarlar. Çünkü parfümlerin notaları vardır. Kalıcı parfüm ilk yarım saat canlı ve taze kokular verirken zaman içinde kokusu daha derin olur.
  • Kalıcı parfümler vücutta kaldıkça kokusu değişmez. Sahte ve kalitesiz parfümler uzun süre vücutta kalırsa kokuları buruklaşarak bozulur.
  • Kalıcı parfümler su ile temas ettiğinde kokuları bozulmaz.
  • Kalıcı parfümler genellikle EDP sınıfında yer alırlar. Yoğunlukları yüksek olduğundan kalıcılıkları da daha uzun sürelidir.
  • Kalıcı parfümler daha yoğun kıvamlıdır; elle dokunulduğunda daha az akışkan bir kıvamları vardır.
parfumun kaliciligi nasil anlasilir yorum

Parfümün Kalıcılığı Nasıl Anlaşılır , Orijinal Parfümler Ne Kadar Kalıcıdır?

Orijinal parfümlerin kalıcılığı piyasadaki parfümler arasında en uzun olanıdır. Büyük firmalar orijinal parfüm üretirken 8 – 10 saat kalıcı olmasına dikkat ederler. Bununla birlikte parfümlerin hangi sınıfta yer aldığına bağlı olarak da parfümlerin kalıcılıkları değişir. Orijinal parfümlerin kalıcılık süresinin 8 – 10 saat olmasının nedeni insanların sabah evden duş alıp çıkası ve dışarda geçirdikleri tahmini süre az alınarak üretilmesidir. Aynı zamanda akşam evden çıkıp davete giden ve orada geçirilen süre baz alınarak da parfüm üretilir.

Görüldüğü gibi oldukça kaliteli bir şekilde hesaplanarak geliştirilen orijinal parfümler, ideal kalıcılık sağlayarak maksimum memnuniyet verir. Aynı zamanda orijinal parfümlerin kalıcılık bakımından kısıtlama getirmesinin nedenleri de vardır:

  • Parfümün zamanla vücutta oluşan kötü kokularla birleşmesinin önlenmesi
  • Parfüm değiştirilmek istendiğinde kolaylık sağlanması

Parfümün Kalıcılığı Nasıl Anlaşılır , Hangi Parfümler Daha Kalıcıdır?

Daha uzun süre kalıcı olan parfümler genellikle EDP kategorisinde yer alan parfümlerdir. Bu parfümler konsantrasyon bakımından en yoğun olanlarıdır. %15 – 25 arasında alkol ve su içeren EDP parfümler doğal olarak daha keskin kokulara sahiptir. Orijinal parfümlerin kalıcılıkları bakımından en uzun süreli olanları EDP parfümlerdir.

Üzerinde EDC yazan parfümler ise en az yoğun parfümler ve dolayısıyla en az kalıcı parfümlerdir. EDC parfümler %2 – 4 oranında konsantrasyona sahiptir. Bu yüzden daha az kalıcıdır. Fakat koku hassasiyeti olanlar için idealdir.

Kalıcı Parfüm Kullanmak Neden Önemlidir?

Kalıcı parfüm kullanmanın önemi daha uzun süre parfüm sıkma ihtiyacının olmaması, daha uzun süre temiz hissetmek ve daha maliyetli olmasıdır. Kalıcı parfümler tek fısla bile etkisini gösterdiğinden aşırı sıkım gerektirmez. Bu da parfümün daha uzun süreli kullanılması anlamına gelir. Orijinal parfümlerin kalıcılıkları bu anlamda en iyileridir. Sahte parfümlerin kalıcı olduğu konusunda yanılgılar vardır. 3 gün kalıcı olan parfümler iyidir anlamına gelmez. Aksine parfümlerin kalıcılık sürelerinin de kısıtlı olması gerekir.

parfumun kaliciligi nasil anlasilir yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz