parfümün orijinalliğini sorgulamak

Parfümün orijinal olup olmadığını sorgulamak için bazı siteler mevcuttur. Bu sitelerde Parfümün Orjinalliğini Sorgulama için parfümün kodu gereklidir. Eğer şişede veya kartonda kod yazmıyorsa, parfüm zaten orijinal değildir. Bununla birlikte kod yazıyorsa ama orijinalliği konusunda şüphe varsa bu kod aracılığıyla sitelerden sorgulama yapılabilir.

Bu siteler aracılığıyla parfüm şişesinin üzerinde yazan kod girilerek parfümün orijinal olup olmadığı anlaşılabilir. Aynı zamanda parfüm hakkında pek çok bilgiye de ulaşmak mümkündür. Parfümün orijinal olup olmadığını anlamak için en garanti yöntem budur.

parfumun orjinalligini sorgulama nasil yapilir yorum

Parfüm Barkodu Neden Önemlidir?

Parfüm barkodunun önemi parfümün orijinalliği bakımından büyüktür. Parfümün orijinal olması da hem kişilerin sağlığı hem de parfümün kalitesi açısından önemlidir. Sahte parfümler sentetik kimyasallar içerdiğinden kullanıcıların sağlığını aşırı derecede tehdit eder. Bununla birlikte parfümlerin orijinal olması kalıcılığını da artırır. Aynı zamanda kalitesi ve yoğunluğu bakımından da çok önemlidir.

Sahte parfümler kalıcı olmadığından ve hemen bozulduğundan hesaplı bir seçenek değildir. Parfümün Orjinalliğini Sorgulama Sahte parfümlerin üzerinde barkod bulunmadığından kolaylıkla anlayabilirsiniz. Bazı sahte parfümlerin üzerinde de silik ya da yamuk şekilde bu kodlar yazar. Kimi sahte parfüm tıpkı orijinallerdeki gibi barkod işlese de tam emin olmak için barkod sorgulaması yapmak gerekir.

Parfüm Barkodu Nerede Yazar?

Parfüm barkodunun yazdığı yer hem parfüm şişesi hem de ambalaj olmalıdır. Zaten parfümün Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandığını gösteren simgeler de buralarda yer alır. Parfüm alırken şişede veya ambalajda 4 haneli parfüm kodu yoksa o parfüm muhtemelen sahtedir. Parfüm kodu ve barkodu soğuk mühürle işlendiği için silinme ihtimali oldukça düşüktür.

Parfümün Orjinalliğini Sorgulama  için mutlaka gerekli olan bu kod ve barkod sayesinde parfüme ait pek çok bilgi elde edilebilir. Üreten firma, üretim tarihi, içerik, orijinalik gibi bilgilere bu kod sayesinde ulaşılır. Parfüme ait bilgilerin bilinmesi daha güvenli bir kullanım yapmayı sağlar. Bu sayede hem sağlığınızı korumuş olursunuz hem de kaliteli bir kullanım yapabilirsiniz.

Tester Parfümün Orijinalliği Nasıl Anlaşılır?

Tester parfümün orijinal olup olmadığını anlamak için pek çok yöntem vardır. Öncelikle tester parfümün, orijinal parfüm şişesinden daha küçük boyutta ama aynı şekilde üretilmesi gerekir. Eğer farklı bir şişede tester parfüm sunuluyorsa o sahtedir. Aynı zamanda tester parfümlerin kutularının olması da orijinallik açısından önemlidir. Parfümün Orjinalliğini Sorgulama Tester parfümlerin üzerinde üretildiği yerin diline göre tester olduğunu belirten yazı yazar.

Tester bile olsa parfümün kokusu orijinal parfüm ile birebir aynı olmalıdır. Farklı koku varsa o parfüm sahtedir. Tester  Parfümün Orjinalliğini Sorgulama  için kimi markalar barkod hizmeti sunarken; kimi sunmaz. Bu durumda orijinalliği anlamak için bazı hususlara dikkat etmek gerekir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz