Parfümün Son Kullanma Tarihi Olur Mu ?

Parfümün son kullanma tarihi olup olmadığı oldukça merak edilen bir konudur. Parfümlerin daha sağlıklı kullanılabilmesi için son kullanma tarihlerine dikkat edilmesi gerekir. Bu yüzden büyük parfüm firmaları parfümleri buna göre üretir. Parfümün son kullanma tarihi olmasının bir diğer sebebi de daha kaliteli bir kullanım yapmaktır. Parfümler kimyasallardan oluştuğu için bir süre sonra bu kimyasallar bozularak kötü bir koku yaymaya başlar.

Aynı zamanda parfümlerin son kullanma tarihleri o parfümlerin kalıcılığı açısından da önemlidir. Son kullanma tarihi geçen parfümler kalıcılık bakımından oldukça kısa sürelidir. Bu yüzden parfümleri daha etkili bir şekilde kullanmak istiyorsanız son tüketim tarihi içinde kullanmaya özen göstermelisiniz.

parfumun son kullanma tarihi olur mu yorum

Parfümün Son Kullanma Tarihi Geçerse Ne Olur?

Parfümün Son Kullanma Tarihi Olur Mu ? sorusunun cevabından sonra akıllara gelen en önemli soru Tarihi geçerse ne olur ?Son kullanma tarihi geçmiş parfümler öncelikle kişilerin sağlığı açısından oldukça zararlıdır. Kaldı ki sağlık açısından bir tehdit olmasa bile kötü kokulara neden olduğundan temiz bir kullanım da sağlamaz. Bunun yanında son kullanma tarihi geçmiş parfümler kalıcı olmadığı için parfüm kullanmanın bir anlamı da olmaz.

Parfümlerin son kullanma tarihi genellikle üretildikleri yıldan 3 – 5 yıl sonrasına kadardır. Bunun için bu süre içinde tüketileceğinden emin olunan parfümleri almak daha mantıklıdır. Aynı zamanda doğal koku notalarına sahip parfümler daha uzun süre dayanıklıyken, sentetik parfümler daha uzun süreli son kullanma tarihine sahiptirler.

Parfümün Son Kullanma Tarihi Nerede Yazar?

Parfümün son kullanma tarihinin yazdığı yer aslında kodun içindedir. Şişenin ve ambalajın altında yer alan bu kodun içinde aslında parfümün son kullanma tarihi gizlidir. Örneğin; 20060428 şeklinde bir kod o parfümün 4 Haziran 2020’de son kullanma tarihine sahip olduğu anlamına gelir. Sondaki 28 ise o parfümün üretim sırasını belirtir.

Eğer parfümün üzerinde yazan koddan son kullanma tarihini anlayamadıysanız internetten sorgulama yaparak parfüm hakkında pek çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda kimi zaman bu kodlar 4 haneli olur ve anlamak daha da zor olur. Bunun için de parfüm kodu sorgulama siteleri kullanılabilir. Bu sayede parfümün son kullanma tarihi, üretim tarihi gibi bilgilere erişilebilir.

Parfümde Son Kullanma Tarihi Yazmıyorsa Ne Olur?

Parfümde son kullanma tarihinin yazmaması o parfümün sahte olma ihtimalinin yüksek olduğu anlamına gelir. Çünkü son kullanma tarihleri aynı zamanda parfümlerin kodlarıdır. Parfümlerin kodlarının olması da o parfümlerin orijinal olduğu anlamına gelir. Parfümlerde kod yoksa veya anlaşılmıyorsa sahtedir. Silik ya da yamuk yazılan kodlar varsa da sahtedir; bununla birlikte kod sorgulaması da yapılabilir.

Parfümün son kullanma tarihi bulunması parfümün kaliteli olduğunu kanıtlayan bir özelliktir. Bu sayede parfümün hangi sürede tüketilmesi gerektiği bilinerek daha bilinçli bir kullanım yapılabilir.

parfumun son kullanma tarihi olur mu yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz