sahte parfum nasil anlasilir yorumlari

Sahte Parfüm Nasıl Anlaşılır ? Bir parfümün sahte veya orijinal olduğunun anlaşılması aslında iki parfümü yan yana getirdiğinizde anlaşılması çok kolay bir durumdur. Sahte parfümler her ne kadar bunları yapanlar tarafından ambalaj ve şişe açısından orijinale çok benzetilse de ortalama bir burun bile sahte ve orijinal parfüm arasındaki farkı anında anlayabilir.

Sahte parfümler tamamen kimyasal hammaddelerden yapılır. Bu sebeple kokuları yapay durur. Ayrıca sahte parfüm kullanmanın sağlık açısından da ciddi zararları vardır. Bu zararlar sadece sahte parfüm için değil çok ucuza satılan kalitesiz parfümler için de geçerlidir.

sahte parfum nasil anlasilir yorum

Sahte Parfüm Nasıl Yapılır?

Orijinal olmayan parfümlerin üretimi için yapan kişiler belirli kimyasalları kullanırlar. Sahte parfüm yapımın temel özellikleri şunlardır:

  • Sahte parfümlerin aslında hepsinin temel hammaddesini %99 olarak aynıdır. Bu sebeple de sahte parfümlerin ortak bir kokusu vardır.
  • Sahte parfüm yapan kişiler bu parfümlerin şişelerini özel olarak orijinal şişe ile aynı yaptırır. Zaten sahte bir parfümün aslında en büyük maliyet unsuru şişesi ve ambalajı için harcanan paradır.
  • Sahte parfümlerde kullanılmak üzere geliştirilmiş kimyasal karışım esansları vardır. Örneğin sahte parfümcüler genellikle yurt dışından aldıkları ve orijinal parfümlerin kod adı ile satılan karışımları kullanırlar. Buna göre örneğin X marka orijinal parfüm için 1040 kodlu bir karışım satılır. Sahte parfümcüler bu karışımı belli oranda alkol ve su gibi temel parfüm malzemesi ile karıştırıp sahte parfüm yapar.
  • Sahte parfümlerde orijinal parfümler gibi bitkisel yağ esansları olmaz. Sahte parfümler tamamen kimyasal karışımlardan yapılır.
  • Sahte parfümlerde temel amaç şişe açıldığı anda orijinal parfüm kokusuna en yakın kokuyu vermektir.

Ayrıca parfüm nereye sıkılır, çok sıkmak zararlı mı? Hakkında bilgilere de bakabilirsiniz.Sahte Parfüm Nasıl Anlaşılır ? Sorusunun cevabından sonra peki bu sahte parfümler zararlı mıdır ? Sizler için bununda araştırmasını sağladık

Sahte Parfümler Zararlı Mıdır?

Orijinal olmayan parfümlerin sağlığa zararı su götürmez bir gerçektir. Öncelikle orijinal parfümler parfüm uzmanları tarafından hazırlandığı kadar bu işin arkasında ciddi bir araştırma ve sağlık testleri de vardır. Orijinal parfümler piyasaya sürülmeden belirli izinleri almak ve belirli testlerden geçmek zorundadır.

Sahte parfümlerde ize yapan kişilerin tek kaygısı orijinal parfüme benzemeye çalışmaktır. Bu açıdan sahte parfüm yapanların ürünün sağlığa zararlı olup olmadığı ile ilgili bir kaygısı yoktur. Bu sebeple de sahte parfümler içinde kullanılan kimyasalların insan sağlığı açısından tehlikeli olup olmadığına bakmazlar. Sahte parfümler en hafifinden cilt sorunlarına ve hatta solunum veya dolaşım sorunlarına bile sebep olabilecek zararlı maddeler içerebilir.

Sahte Parfüm Nasıl Ayırt Edilir?

Orijinal olmayan parfümlerin orijinallerden ayırt edilmesi konusunda insanlara yardımcı olacak başlıca ipuçları şunlardır:

  • Sahte parfümlerin hemen hemen hepsinde ortak ve kimyasal bir kokusu vardır. Bu koku buruk ve buruna hoş gelmeyen ağır bir kokudur.
  • Sahte parfümlerde parfümün asıl orijinal kokusu çok seyrektir ve etkisi hemen geçer.
  • Sahte parfümler ambalajlarından da ayırt edilebilir. Özellikle yan yana konulup kıyaslanırsa sahte parfüm ambalajında orijinal ambalaja kıyasla bazı yazı ve desenlerde netlik sorunları veya tasarımda kaymalar görülebilir.

Sahte Parfüm Satmak Yasal Mıdır?

Orijinal olmayan parfümlerin yasal olarak satışı açısından aslında konunun iki önemli yanı vardır:

  • Sahte parfümden kasıt orijinal bir parfümün kokusundan şişesine hatta ambalaj üzerindeki barkoduna kadar taklit edilmesidir. Bu şekilde üretilen bir parfüm sahte parfümdür ve bunu üretmek veya satmak suçtur.
  • Diğer yandan orijinal bir parfüme koku olarak benzeyen ancak basit ve tek tip şişelerde satılan ve de piyasada açık parfüm olarak bilinen parfümlerin satışı ise yasak değildir. Ancak bu açık parfümlerin satışının serbest olması onların sağlık açısından sakıncalı olmadığı anlamına da gelmez.
sahte parfum nasil anlasilir yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz