Shiseido Zen Yorumlari

Shiseido, 1872’de kurulmuş kozmetik ve saç bakım alanlarında üretim yapan Japon bir şirkettir. Kurucusu tarafından beklenilenden fazla geliştirilen şirket 1962’de dünyanın birçok ülkelerinin yanı sıra Amerika piyasasına da girmeyi başarmış ve Shiseido Cometics Amarican’ı kurmuştur. Bununla birlikte de daha çok büyüdükleri ve isimlerini ulaşmayan kesimlere bile ulaştıkları söyleniyor. Ülkemizde ise parfümleri ile oldukça popüler bir marka.

Shiseido Zen aslında 1990’lara dayanan eski bir parfüm. İki seri çıkardıkları Zen serisi çok sevilince yeni bir boyut getirmek adına firma kokuyu biraz daha özelleştirerek bugün bildiğimiz Zen halini almasını sağlıyor. 2007 yılında yeni versiyonuyla karşılaştığımız Zen oldukça aromatik bir kadın parfümü.

Shiseido Zen Parfum Yorumlari

Shiseido Zen EDP Notaları

Oldukça aromatik olmasının sebebi firmanın asla malzemeden kısmamış olması. Bol meyveli ve çiçekli olan parfümün notları incelendiğinde yüzünüzü buruşturup “Fazla tipik ve feminist,” demek geliyor, insanın içinden. Ancak öyle değil. Kullanıcıları oldukça beğenmiş ve 2007 yılından bu yana da firmanın en başarılı parfümleri arasına girmeyi başarmış.

Üst nota biraz meyveli: greyfurt, bergamot, portakal ve ananas karşılıyor bizi bu bölümde. Aslına farklı parfüm markalarının ilk notalarında bu meyvelerin çoğuna rastladım fakat bunların yanında ananas ilk defa gördüğümü belirtmeliyim.

Orta notalarda frezya, gardenya, hercai menekşe ve müge çiçeği var. Bu kısım da oldukça çiçekli anlayacağınız. Alt notalarda ise yine bir çiçek olan sümbül, sedir, tütsü ve kehribar bulunuyor. Notalara baştan sona baktığınızda gerçekten de çok meyveli ve çok çiçekli gibi görünüyor. Ama son notalardaki sedir, tütsü ve kehribar biraz işleri değiştirecek.

Kullanıcıların oylamalarına göre turunçgillerin yanı sıra alt notadan en çok hissedilen sedir ve kehribar olmuş. Bunları çiçekler takip ederken kapanışta tütsü de eklenmiş. Yine kullanıcılara göre ise açılışta sizleri bol bir meyve şöleni karşılıyor. Ferahlayarak turunçgillerin tadına bakıyorsunuz. Ardından çiçeklere geçiyorsunuz ama çiçekler, parfümün başından sonuna kadar meyveler kadar yoğun değil. Bir ara öğün gibi lezzet katmak için var gibiler.

Son bölüme kadar olan kısım tamamen kadınsı ve feminist. Ancak son bölümde sedir, kehribar ve tütsünün kokusunu almaya başladıkça turunçgiller kaybolmaya başlıyor. Çiçek esintisinin arasında hissedebildiğiniz odunumsu bu kokular unisex olmaya da uygun görünüyor.

Cezbedici Bir Kombine

Unisex olmaya uygun olsa da tamamen kadınlar için yaratılmış bir parfüm olduğunun altını çizelim. Çünkü firma, aynı Zen for Men ismiyle erkek versiyonunu da yapmış. Yani Zen EDP’nin feminist kalmasını istiyorlar.

Resmi sitede parfüm için “Yepyeni modern bir ifade ile tatlılığı ve kadınsılığı ortaya çıkaran çiçeksi ve meyvemsi ferahlığın amber ve odunsu notalarla buluştuğu bir nefes.” Diyor. Bu cümleler bende parfümü alma hissi uyandırdı diyebilirim. Tatlılığı ve kadınsılığı ortaya çıkarması açısından oldukça ironik duruyor ve ister istemez merakınızı bastıramıyorsunuz.

Üstünüze sıktığınız anda sizinle bütünleşen ve sizi yansıtan bir parfüm olduğu şüphesiz. Dedikleri gibi kadınsı ama tatlı bir yanı var. Hem cezbedici hem rahatlatıcı.

Shiseido Zen EDP Kullanıcıları

Yabancı sitelerde de ülkemizde de kullanıcılar parfümü epey bir beğenmişler. Yapaylıktan uzak özgün bir tadı ve lüks olduğunu belirten kadınlar, bayan parfüm önerisi olarak ilk sıralara Shisedo’nun Zen’ini koyuyor.

Fark edilebilirliğinin ise kalıcılığının önüne geçtiğini öne sürüyorlar. Yani parfümün kalıcılığı yaklaşık 6 – 8 saat. Ancak bu saat aralığında da etkisini bir an bile kaybetmeden “Ben buradayım!” diye bağırıyor.

Bunun yanı sıra Shiseido Zen her mevsime uyan nadir parfümlerden biri. Kullanıcılar için hangi mevsimde kullandığınızın hiçbir önemi yok. Çünkü zarifliği ile onu taşıyabilecek her kadının istediği anda kullanması için tasarlanmış. Yaş aralığı ise 20 – 60 olarak gösterilmiş. Her kesime hitap etmesiyle de oldukça çok yönlü bir parfüm.

Shiseido Zen Parfum Yorumlari

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz