Thierry Mugler Alien Yorumlari

Thierry Mugler, parfümleri ile ünlü olmuş Fransız bir modacıdır. Şu an moda konusunda ikon haline geldiyse bunun arkasında aslında parfümleri var diyebiliriz. Kendisinin üretmiş olduğu daha ilk parfüm fazlasıyla ses getirince bunu daha fazla ticarete dökmek ve daha fazla insana ulaştırmaya amaçlayan Mugler, günümüzde oldukça büyük bir marka haline gelmeyi başarmıştır.

Thierry Mugler Alien, markanın aslında en çok ses getiren ikinci parfümü denebilir. Türkçesi “Uzaylı” anlamına geliyor, parfümün. 2005 yılında ise piyasaya sürülmüş. Yani Thierry Mugler’in ilk çıkan parfümünden yaklaşık on üç yıl sonra. Az önce de bahsettiğim gibi ilk parfümü Angel epey ses getiriyor ve bu alana yoğunlaşmak isteyen Mugler nedendir bilinmez Alien’ı on üç yıl sonra piyasaya sürüyor. On üç yıl bence fazla bir süre. Ancak marka farklı alanlarda da büyüme yolundaydı. Bu da Alien’ın çıkış tarihini etkilemiş olabilir.

Thierry Mugler Alien Parfum Yorumlari

Thierry Mugler Alien Notaları

Aslında böyle bir başlık açsam diye bile düşündüm. Çünkü notaları çok çok az. Çok sade bir parfüm. Ama daha önce böyle bir karışımı görmediğimi de belirtmeliyim. Çok az malzeme ile Alien gibi bir isim yaparak bunu tüm dünyada çok sattırmak herkesin yapabileceği bir şey değil. Ve sadece bu yönü bakımından benden tam not alıyor, parfüm.

Geleyim merak edilen notalarına: üst notada yasemin çiçeği; orta notada odunsu notalar ve son olarak alt notada ise kehribar bulunuyor. Az önce de dediğim gibi çok az ve derin bir içeriğe asla sahip değil. Bu yönü beni çok şaşırttı. Genelde kadın parfümlerinde çiçeğin yanına mutlaka meyve eklenir veya son notalarda vanilya, misk tarzı ferahlatıcı kokular eklenirdi. Ama burada yok.

Parfümün notaları az ve öz olduğu için aslında kokusu da o şekilde. Açılışını odunsu notalar ve yaseminle yapıyor. Çiçeksi bir açılış, rahatlıkla diyebilirsiniz fakat kendinizi bir çiçek bahçesinde de hissetmiyorsunuz açıkçası. Çünkü odunsu notlar kendini çok net gösteriyor. Ve bu da parfümü kesinlikle seksilik katıyor, diyebilirim.

Orta bölümlerde parfüm teninize oturmaya başlıyor ve sanki parfüm değil de teniniz o şekilde kokuyormuş gibi bir algı yaratıyor. Parfüm adeta sizinle bütünleşiyor ve bu da benim en çok sevdiğim kısım. Buralarda kehribar kendini göstermeye başlarken odunsu notalar biraz geri çekiliyor ama yasemin parfümün sonuna kadar sizi asla bırakmıyor.

Parfüm gerçekten çok orijinal ve seksi bir parfüm. Kadın parfüm önerisi olarak 15 yıldır yerini koruyor. Özgün mü? Evet, kesinlikle özgün. Fakat 15 yıl az bir süre değil neticesinde ve bu sebepten dolayı parfüm çok kullanılır hale geldi. O yüzden aslında aşina olduğumuz bir koku. Ama türünün bu anlamdaki tek örneği.

Uzaylı Bir Aura

Parfüm o kadar orijinal ki gerçekten değişik bir aura yayıyor orası kesin. Kadın parfümleri arasında da neredeyse en sevilenler arasında, 15 yıl geçmesine rağmen. Yani parfümü kullanmıyorsanız bile mutlaka adını duyduğunuzu düşünüyorum veya bir yerlerde bu kokuyu duymuşsunuzdur.

Şişesine de ufakça değineyim. Mor, ışıl ışıl bir şişe. Kapak tasarımı biraz ilginç ve gerçekten o şişenin sizde olmasını istiyorsunuz. Parlaklığını parfümden ilham aldığını söylüyor, marka şişesi için. Buna da katılıyorum.

Thierry Mugler Alien EDP

Alien, EDP ve EDT olmak üzere iki formda bulunuyor. İlk defa alacaksanız ben kesinlikle EDP formunu almanızı öneririm. Çünkü parfümün nasıl koktuğunu bilmeden daha az yoğun olan EDT’yi denerseniz beğenmeme olasılığınız yüksel olur. Bunun dışında parfüm günlük olarak her türlü kullanılabilir. Ayrıca dört mevsime de uygun nadir parfümlerden biri.

Thierry Mugler Alien Parfum Yorumlari

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz