Tiziana Terenzi Kirke Yorumlari

Tiziana Terenzi, İtalyan bir parfüm markasıdır. Markanın geçmişi biraz garip. Kendi ismini vererek 1968 yılında markayı kuran Tiziana mum üretiyor ve pazarlıyordu. 2012 yılında ise oğlu parfüm işine el attı ve kız kardeşiyle birlikte parfüm üretmeye başladılar. Günümüzde 28 adet parfümü bulunan markanın, parfümlerini genelde iki kardeş tasarlıyor.

Tiziana Terenzi Kirke, markanın bugüne dek en çok beğenilen parfümü olmayı başarmış durumda. Adeta kokunun hissi var tadını veren parfümün şişe tasarımı da oldukça şık. Zaten şık ve zarif kadınlar için tasarlanan Kirke bayan parfümleri arasında oldukça sevilen bir isim fakat çok pahalı.

Günümüzde fiyatları 2.000 TL’yi aşsa bile kadınlar yeni gelecek serileri dört gözle bekliyor. Bu bekleyiş parfüme olan merakı arttırırken, güzelliğine olan endişeyi de azaltıyor. Neticesinde firma sadece parfümeri. Bu alanda uzman olmayı amaçlamamaları ilginç olsa da parfümü nasıl yapacaklarını ve ne şekilde sunacaklarını iyi biliyor olmalılar.

Tiziana Terenzi Kirke Parfum Yorumlari

Cinsiyetsiz Bir Parfüm: Kirke

Unisex parfümler genelde kişinin kişiliğine oturur. Burada cinsiyet kavramı çok önemli. Hem kadınlarda hem erkeklerde aynı hissiyatı veren parfümler pek bulunmaz. İkisi için de farklı şeyler hissettiren unisex parfümlere çok rastlamıştık. Fakat burada araya Tiziana Terenzi giriyor.

Normal, günlük yaşamda bile kadınlar erkeklerden fazlasıyla ayrılır. İki cinsiyette farklı şeylere mutlu olurlar ve farklı şeylere ilgi duyarlar. Tiziana Terenzi’nin Kirke adlı parfümü ilginç bir şekilde iki tarafa da aynı hissiyatı veriyor. Erkek parfümü olarak kullanıldığında erkekler tarafından rahatlama ve mutluluk hissinin verildiği söyleniyor. İlginçtir ki kadınlar da aynı şeyi söylüyor.

Burada işin püf noktası muhtemelen parfümün formülü, yani notaları. Genel olarak meyveli bir görüntüsü olan Kirke, şişe tasarımıyla bu görüntüye meydan okuyor. Fakat koku aynı koku. Yoğun meyve aromaları ile unisex olması da şaşırtsa da bir parfüm markasından beklenen şaşkınlığı karşılıyor.

Tiziana Terenzi Kirke Notaları

Yukarıda da bahsettiğim gibi parfüm bol meyveli ve böyle söylendiğinde kulağa çok klişe geliyor. Hatta boğucu bile geliyor olabilir. Ancak parfümün notaları arasındaki geçişler kusursuz işlendiği için asla boğucu bir parfüm değil. Zaten b yönü sayesinde de erkekler tarafından rahatça kullanılabiliyor.

Üst notasında tutku meyvesi, şeftali, ahududu, cassis, armut ve kum akorları. Bu notaya bakıldığında gerçekten fazla meyve katılmış gibi duruyor ve küçük çocuklar için ideal olduğu düşünülüyor fakat öyle değil. Kullanıcılar hissettikleri kokuları oylamışlar ve açılışta en çok tutku meyvesi ve misk hissedilmiş. Tutku meyvesi birçok sert parfümde de kullanılan bir meyve ve misk ise parfümlerin göz bebeği. Bu özelliği ile başlangıç kokusu oldukça ilgi çekmiş.

Orta notada vadideki zambak tek olarak bulunuyor. Açıkçası ilk notada bu kadar yoğunlaştırıp orta notada musluğu biraz kısmaları iyi olmuş. Çünkü zaten parfümü sıktıktan bir iki saat sonra ilk notadaki meyveleri hissetmeye başlıyorsunuz. Sırayla şeftali, armut ve ahududu geliyor. Yani meyveler yavaş yavaş geldiği için tam olarak kadın parfümü denmiyor, erkekler de rahatlıkla kullanabiliyor.

Son ve alt notada ise kedi otu, sandal ağacı, vanilya ve misk var. Yani parfüm sonlara yaklaştıkça biraz daha erkekleşiyor. Ama etkisi geçene kadar hiçbir zaman sert bir kıvama ulaşmıyor. Sonunda gelen sandal ağacını vanilya yumuşatarak ortaya ferah ve kadifemsi bir parfüm ortaya çıkarıyor.

Tiziana Terenzi Kirke Edp Kullanıcıları

Tiziana Terenizi’nin oldukça pahalı olmasından sanıyorum insanlar ikiye bölünüyor. Fiyatını dert etmeyip alanlar genel olarak güzel yorumlarda bulunuyorlar fakat fazla meyve aromaları olmasından dolayı klasik bulanlar da var.

Erkek ve Bayan parfüm önerileri olarak karşımıza çıkan Kirke’yi İlkbahar ve Sonbahar ’da kullanmanızı öneririm. Yaz için fazla yoğun, kış için ise fazla meyveli olduğu için geçişlerde kullanmak en mantıklı seçenek.

Tiziana Terenzi Kirke Parfum Yorumlari

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz