toilette parfum inceleme

Toilette Parfüm Ne Anlama Gelir?

Toilette Parfüm Ne Anlama Gelir ? eau de toilette veya EDT olarak da bilinmektedir. Toilette parfüm günlük kullanım için uygun olan parfüm çeşitlerinden biridir. Tüketim oranı en yüksek olan parfüm türüdür. EDT parfümlerin dört mevsim kullanımı mümkündür. Esans yoğunlukları çok daha az oldu için EDP parfümler, EDT parfümlere göre kalıcılık açısından daha fazla tercih edilmektedirler. Parfüm yoğunluklarını anlayabilmek için Fl Oz isimli sıvı ölçü birimine bakılabilmektedir. Parfüm boyutunun parfüm kalıcılığını etkileyen unsurlardan biri olduğu düşünüldüğü için yoğunluk miktarı, koku yağların konsantrasyonu gibi bilgiler bu birime bakılarak görülebilmektedir. Bu sayede EDT parfümlerin EDP parfümlere göre yoğunluğunun daha az olduğu görülebilmektedir. Aynı zamanda 200 ml’lik şişeler yerine daha küçük şişelerin tercih edilmesi de kalıcılık anlamında fark sağlayabilmektedir.

toilette parfum nedir yorum

Toilette Parfüm Ne Anlama Gelir ? Eau De Toilette Parfümün Özellikleri Nelerdir?

EDT parfümün niteliklerine bakıldığında; yaklaşık %5-15 oranında küçük bir doz parfüm yağı ile beraber elde edilen parfümlerdir. 4 saate kadar kalıcı etkileri bulunmaktadır. Üst notaların hakim olduğu bir parfümdür. EDT parfümler ilk sıkıldıklarında oldukça baskın bir koku ile karşılaşılmaktadır. İçeriğinde alkol bulunduğu için ciltten hızlı bir şekilde yoğunlaşma özelliği bulunmaktadır. Bu yüzden etkisi geçtikçe gün içerisinde yeniden uygulanması gerekmektedir. Yoğunlukları az olan parfümler olmaları sebebi ile günlük kullanımlarda uygulanan parfümler içerisinde gösterilmektedirler.

EDP İle EDT Arasındaki Farklar Nelerdir?

EDP ve EDT ayrımı yapabilmek için bilinmesi gerekenler aşağıda verilmiştir:

  • Eau de parfum, koku yoğunluğu bakımından eau de toilette’e göre daha yoğun bir parfümdür.
  • Eau de parfum ile eau de toilette’in kalıcılıkları kıyaslandığında; eau de parfüm daha kalıcı bir parfümdür.
  • Fiyat anlamında kıyaslama yapıldığında; eau de parfum daha pahalı bir parfüm çeşidi olmaktadır. Ancak eau de toilette parfüm kullanacak olanlar da belirli saat aralıklarında tekrar parfüm sıkmak durumunda kalacakları için parfüm şişeleri daha çabuk bitmektedir. Bu sebeple maliyet açısından oldukça yakındırlar.

EDP Mi EDT Mi Satın Alınmalıdır?

EDP ve EDT tercihi yapılırken öncelikle eau de parfum’de yüksek miktarda aromatik bileşik olduğu için kalıcı olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Bu da maliyetinin de daha fazla olması anlamına gelmektedir. Kullanacak olan kişinin cildinin kuruluğuna bağlı olarak EDP türünde bir parfüm ile gün boyunca kokuyu koruyabilmesi mümkün olabilmektedir. Ancak eau de toilette çeşidindeki parfümlerde kullanılan pahalı bileşiklerin oranının daha az olması sebebi ile bu parfümlerin maliyetleri daha düşüktür. Gün içerisinde birkaç kere sıkılması gerektiği bilinmelidir. Tercihlere göre kişi parfüm kullanımına en uygun olanı seçmelidir.

Eau De Toilette Neden Kalıcı Değildir?

EDT parfümün kalıcı olmamasının sebebine bakıldığında; aromatik madde içeriği %1-6 oranında olmaktadır. Alkol derecesi ise 60 ile 80 derece arasında değişecek şekilde ayarlanmaktadır. Yoğunluk olarak oldukça düşük olduğu için toilette parfüm kalıcılık açısından çok daha zayıf olmaktadır.

toilette parfum nedir yorum

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz