Tom Ford Noir Extreme Yorumlari

Çoğu kişi tarafından bilinen veya en azından ismi duyulan Tom Ford bir moda tasarımcısıdır. Çıkarmış olduğu kozmetik ürünleri aksesuarlar ile gündeme gelse bile parfümleri her zaman bir başkadır. Tom Ford parfümleri günümüzde en fazla tercih edilen parfüm markalarının başını çekiyor.

Tom Ford Noir Extreme Edp, Noir serisinin devamı niteliğindedir. İlk olarak 2012 yılında çıkan Noir serisi beş farklı parfüm serisinden oluşuyor. Bunlardan biri de 2015 yılında çıkan Tom Ford Noir Extreme. Zaten genel olarak bakıldığında ilk çıkan Noir erkek parfümü sevilmeseydi bugün aynı isimle serisi yapılmazdı.

Noir Extreme’in tanıtım kampanya yüzü ise Tom Ford’un kendisi. Bunu okurken bile insanın yüzünde bir gülümseme ve şaşkınlık ifadesi oluşuyor. Evet, hem parfümü tasarlıyor, üretiyor ve piyasaya sunuyor; hem de tanıtım yüzü kendisi oluyor. Açıkçası oldukça havalı ve egolu bir hareket. Ancak bunu yapan Tom Ford olunca kötü bir yorum yapabilmek fazlasıyla zor.

Tom Ford Noir Extreme Parfum Yorumlari

Tom Ford Noir Extreme Edp Formülü

Erkek parfüm önerisi denildiğinde insanlar önce parfümün notalarına daha sonra yorumlarına bakıyorlar. Erkekler bu konuda oldukça hassas ve ben de bu yüzden notaları geniş açıdan ele aldım.

Üst notalarda mandalina, safran, kakule, küçük Hindistan cevizi; kalp notasında gül özü, yasemin akordu, portakal çiçeği ve Hindistan’a özgü kulfi tatlısı; alt notalarda ise vanilya, amber, sandal ağacı, kehribar ve damla sakızı ağacı reçinesi. Evet, görüldüğü üzere oldukça zengin bir içeriği var ve buradan bakıldığında da fazla sert gibi görünmüyor haliyle. Ancak erkekler tarafından fazla ilgi gördüğü düşünülürse Tom Ford yine doğru bir iş yapmış.

Açılışında tatlı bir mayhoşluk hissettiren Noir Extreme, orta kısma geçildiğinde mayhoşluktan uzaklaşarak bu sefer tatlı baharatlar ile birleşiyor. Bu baharatların arasından asıl hissedilen koku ise vanilya. Vanilya bu orta bölümde başlıyor ve parfümün etkisi gidene kadar sizi bırakmıyor. Fakat sonlara doğru yumuşaklığını biraz kaybediyor, diyebiliriz. Orta bölümde verilen baharatların yanı sıra yükselen vanilya yumuşak bir hisle etrafınızı sararak rahatlamanızda yardımcı oluyor.

Son olarak son bölümde ise vanilyanın yanına bu sefer de amber ve biraz kehribar ekleniyor. Parfümde aslında genel olarak hissedilen vanilya ana madde gibi. Geri kalanlar ise vanilyaya eşlik etmesi için verilmiş.

Gizemli Çekicilik

Notaların karşımı fazla tatlı bir hava katsa da aslında o kadar da tatlı bir parfüm değil tabii ki. Ama günümüzdeki erkek parfümleri de düşünüldüğünde biraz tipik olduğu düşünülebilir. Kaldı ki klasik bir erkek parfümü olduğu için tipik kategorisine rahatlıkla giriyor. Fakat bu, onu çekici havasından asla sıyırmaz.

Noir Extreme, tam olarak karizmatik erkekler için yaratılmış ara öğün gibi. Sonbahar ve İlkbahar’da kullanılması önerilen parfüm bir erkeğin iç dünyasının yansıması olduğu için belirli bir yaş gurubu ise yok.

Tom Ford Noir Extreme Edp Kullanıcıları

Ben şu ana kadar Tom Ford hakkında kötü bir yoruma rastlamadım ama tabii ki sevmeyeni de olabilir. Burada kullanıcıların markayı çok sevseler bile şikâyet ettikleri tek şey fiyat olmuş. Özellikle Noir Extreme Edp oldukça pahalı bir parfüm.

Genel bazda incelendiğinde Noir Extreme fazla maskülen yani erkeksi değil. Erkekliğin dibine kadar inen fazla sayıda parfüm var. Ama Noir Extreme bunlardan biri değil. Biraz daha yumuşak ve özellikle naif bir parfüm. Günlük kullanıma fazlasıyla uygun. Bu özelliği sebebiyle ise fiyatının yüksek olması kullanıcıların canını sıkmış. Haklı olabilirler ama onca malzemenin kullanıldığı bu parfümün ucuz olması da beklenilemezdi. Özellikle üreticisi Tom Ford ise.

Tom Ford Noir Extreme Parfum Yorumlari

Tom Ford Noir Extreme parfümü hangi mevsimde kullanılır ?

Tom Ford Noir Extreme parfümü 4 mevsim rahatlıkla kullanabilirsiniz. İçerisinde bulunan odunsu baharatlı notalar ile erkeksi bir görünüm sağlayan Tom Ford Noir Extreme parfümü genellikle sonbahar ve kış aylarında rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Tom Ford Noir Extreme parfümü ağır mı ?

Tom Ford Noir Extreme parfümü hafif tatlı bir koku olarak parfüm uzmanları tarafından yorumlanmaktadır. Bundan dolayı ağır olmayan ama etkileyici esanslara sahip olan bir parfümdür.

Tom Ford Noir Extreme kalıcı mı ?

Tom Ford Noir Extreme parfümü üretimi dolayısıyla da ‘EDP’ parfümü olduğu için kalıcılığı yüksek olan bir parfümdür.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz