Tom Ford Tobacco Vanille Yorumlari

Tom Ford Tobacco Vanille , Tom Ford imzalı  erkek parfümü olarak geçebiliyor. Fakat bayan parfümü olarak da kullanılmakta. Yani bu parfüm için unisex – cinsiyetsiz diyebiliriz. 2007 yılında piyasaya sürülen Tobacco Vanille ‘başyapıt’ olarak nitelendirilmiş. O kadar çok sevilmiş ki Tom Ford’un yıllarca en çok satan parfümleri arasındaymış. Ki günümüzde de bu formunu koruyor çünkü kullanmayanlar bile ismini duyduklarını söylüyorlar.

Yurt dışındaki birçok parfüm bloğu parfümü abartmakta bir numaralar. Aslında abartmak biraz ağır bir tabir olarak gelse de 13 yıl önce çıkmış bir parfüm bugün bile bu kadar ses getirebiliyorsa ve satılıyorsa abartmakta haklı olabilirler.

Parfümün genel olarak erkeksi bir hali var. Ancak dediğim gibi kadınların da kullanabileceği bir şekilde tasarlanmış. Günlük kullanımdaki parfüm profili, erkeklerin kafasındaki ile çatışıyor ve kadınlar için ise özel kullanımlıklarına uygun. Yani; 2007 yılında, böyle ince işlenmiş bir parfümün çıkarılmış olmasının abartılması oldukça normal.

Tom Ford Tobacco Vanille Parfum Yorumlari

Tobacco Vanille Notaları

Tom Ford Tobacco Vanille Peki, bu kadar özenle hazırlanmış bu parfümün notalarında hangi akorlar, hangi malzemeler yatıyor? Üst notalarda karşımıza tütün ve baharatlar çıkıyor. Burada tütün denilince kadınlar bir iki adım geri çekilebilir ve hatta erkek parfümü olarak bile fazla ağır gelebilir. Özellikle baharatlarla bezenmiş olması oldukça iddialı duruyor. Fakat açılışta karşımıza çıkan tütün kuru ve sigara hissi uyandırmıyor. Yanında baharat olduğu için pek tatlı da denemez. Bu özelliği ile fazla erkeksi kaçabiliyor ve biraz da benzersiz, ilginç duruyor. Ama asla kötü değil.

Orta notalarda tonka, tütün çiçeği, vanilya ve kakao bulunuyor. İşleri karıştıran da zaten orta kısım. Açılışta tütün ile daha önce karşılaşmadığınız bir koku karşınıza çıkarken orta bölümde bunu kakao ve vanilya ile birleştirince daha da çok şaşırıyorsunuz. Burada koku biraz yumuşuyor ve tatlımsı bir hâl alıyor ve hâlâ tütün ön planda. Ama bu tütün sizi rahatsız etmiyor. Aksine tatlı bir karanfil gibi gelen karşımın ne kadar ustaca hazırlandığının farkına varıyorsunuz.

Son notada ise odunsu akorlar ve kuru meyveler var. Saatler geçip kapanışa geçtiğinizde çok hoş bir kokuyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Tütün ve baharatlar tamamen geride kalırken vanilya ön plana çıkıyor ve kuru meyveler ile kendinizi rengârenk bir bahçede gibi hissediyorsunuz. Tabii, bu his parfümün son bölümünün yumuşak olduğunu düşündürebilir ama kesinlikle öyle değil. Baştan sona oturaklı bir koku olan Tom Ford Tobacco Vanille centilmen ve zarif hissetmenizi sağlıyor.

İkonik Bir Parfüm

Tom Ford Tobacco Vanille Parfüme ikonik denilmesinin sebebi bürünmüş olduğu görüntüyü yansıtması. Yani; bir kadın olarak kullandığınızda üstünüzde erkeksi durmaz ve zarifliğinizi dışa vurur. Bir erkek olarak kullandığınızda ise İngiliz Centilmenler Kulübü’nü andıran bir görüntüye bürünmenize yardımcı olur.

Birçok açıdan ince hazırlanmış olan bu parfümün günümüzde taklidi bile neredeyse yok. O kadar eşsiz ki sizin için özel yaratıldığına neredeyse inanmanızı sağlıyor. Bayan parfüm önerisi olarak verebileceğim parfüme bir tavsiye daha ekliyorum. 25 veya 30 yaş üstü kadınlar için daha uygun olduğu düşünülmüş çünkü kadınların ağırlığını betimliyor.

Tom Ford Tobacco Vanille Fiyatları

Tom Ford Tobacco Vanille Bu başlık altında parfümün net fiyatını vermeyeceğim fakat gerçekten pahalı olduğunu söylemekte fayda var. O bildiğimiz günümüzde çok kullanılan pahalı parfümleri bir kenara bırakmanız gerekiyor. Çünkü Tobacco Vanille Edp fazlasıyla pahalı bir ürün. Sadece kokusu ve ikonik olmasının yanı sıra fiyatıyla da gündeme oturmuş, yani.

Bu haliyle Tom Ford Tobacco Vanille erkek parfüm önerisi olarak bakılırsa fiyatı pek göz yormuyor, olabilir ancak kadınlar için oldukça esaslı bir ürün. Ünlü markaların kadın parfümleri incelendiğinde de karşımıza pahalı ürünler çıkıyor, elbet. Ama buradaki nokta parfümün unisex olarak bu kadar pahalı olması.

Yine de bu fiyata değeceğinden emin olabilirsiniz. Üstünüze yapışan kokusu duş alana kadar sizi bırakmayacak kadar kalıcı ve kendinden emin. Uzun yıllar çok satanlar arasında olan Tom Ford Tobacco Vanille Edp bugün de bu ısrarcılığını her şeye rağmen koruyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz