Yves Saint Laurent Opium Black Yorumlari

Yves Saint Laurent Opium Black, tam adı Yves Henri Donat Mathieu Saint Laurent olan 1936 doğumlu Fransız moda tasarımcısıdır ve moda tarihinin gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden bir tanesidir. Bugün bayan parfümleri denince akla gelen ilk isimlerden bir tanesi olan Yves Saint Laurent’in en başarılı imzalarından bizi olan Yves Saint Laurent Opium Black EDP’yi inceleyeceğiz.

Yves Saint Laurent Opium Black Parfum Yorumlari

Yves Saint Laurent Opium Black EDP Tanıtımı

Yves Saint Laurent, Opium’u ilk olarak 1977’de üretiyor. Yves Saint Laurent Opium Black ise seneler sonra 1977’de hayali kurulan kışkırtıcı tavır ile yenilenen formunda tekrar ortaya çıkıyor. Nathalie Lorson ve Marie Salamagne tarafından parfümörlüğü yapılan Yves Saint Laurent Opium Black EDP, 2014’te piyasaya sunuluyor ve sunulduğu ilk zamanlardan itibaren gerek tasarımı gerekse içeriği ile kadın kullanıcılar tarafından oldukça büyük bir ilgi ile karşılanarak hak ettiği yeri yakalamayı başarıyor. Tasarımına baktığımızda etkileyici bir görüntü ile karşılaşıyoruz.

Yves Saint Laurent Opium Black’in dışı simsiyah bir gökyüzünde parlayan yıldızları anımsatıyor bana. Siyah mat bir yüzeyin üzerine parıltılı yıldızlar eklenmişçesine parlıyor şişe. Ortasında ise pembe bir yuvarlak içerisinde Black Opium yazısı görüyoruz. Şekil itibari ile klasik bir parfüm şişesi hissiyatı veren Opium Black, kendisini bu klasiklikten kurtarabilmeyi çok güzel başarmış bir tasarıma sahip. Oldukça kibar, zarif ama bir o kadar da kışkırtıcı denilebilir.

Yves Saint Laurent Opium Black EDP Koku Notaları ve Aroması

Yves Saint Laurent Opium Black’in koku notalarını incelediğimizde oldukça meyvemsi ve çiçeğimsi bir harmanla karşılaşıyoruz fakat devreye kahvenin insanı büyüleyen kokusu girince o alıştığımız çiçeksilik yerine çok daha etkili bir karışımla karşılaşıyoruz. Üst notalarda portakal çiçeği, pembe biber ve armut bulunuyor. Orta notalarda yasemin ile kahve ve son olarak alt notalarda ise paçuli, vanilya ve sedir bulunuyor. Koku günlük kullanıma ve her ortama uygun bir koku olduğunu harmanından bile belli ediyor diyebiliriz. Oldukça feminen, karakteristik bir koku. Çok sert ve yoğun bir koku değil fakat hafif demek de haksızlık olur çünkü koku özellikle sıkımdan sonraki dakikalar içerisinde tene oturduğunda kendini çok güzel belli ediyor.

Yves Saint Laurent Opium Black EDP İncelemesi

Yves Saint Laurent Opium Black benim kesinlikle bayan parfümü önerileri başlığı altında adını gönül rahatlığı ile sayabileceğim parfümlerden bir tanesi. Oldukça farklı, oldukça etkileyici. Özellikle harmanında bulunan kahve aroması ile kahve kokusu düşkünlerinin kalbini fethetmesi hiç de zor değil. En az kahve kadar kendini belli eden beyaz çiçekler ve özellikle zambak kokusu da kahve aroması ile birleştiği zaman büyüleyici bir karışım çıkarıyor ortaya. Kalıcılık ve fark edilirlik noktasında Black Opium oldukça iyi iş çıkarıyor.

Yaz aylarına çok uygun bir parfüm olduğu söylenemez, kış ve sonbahar aylarına çok daha uygun olacaktır çünkü yoğun çiçeksi yapısından kaynaklı olarak sıcak havalarda boğucu bir yapıya bürünebilme ihtimali yüksek. Tatlı ve meyvemsi yapısından kaynaklı olarak özellikle yaz aylarında gündüz zamanlarında kullanıldığında terle ve vücut sıcaklığı ile de birleşerek ekstra rahatsız edici bir tatlılık oranına erişebiliyor.

Dolayısıyla yaz aylarında kullanılacaksa bile gündüzden ziyade gece kullanımına daha uygun olduğunu düşünüyorum. Fiyat aralığı 300-500 TL aralığında. Bu bantta bulunan en kaliteli ve parasını hak eden kadın parfümlerinden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Yves Saint Laurent Opium Black oldukça başarılı ve performans bazında da yarı yolda bırakmayan, karakteristik kokuya sahip etkileyici bir parfüm.

Yves Saint Laurent Opium Black Parfum Yorumlari

Yves Saint Laurent Black Opium parfümü nasıl kokuyor ?

Kadınsı ve cüretkar bir parfüm olan Black Opium kokusu içerisinde bulunan paçuli ve vanilya esansları ile sizi kalabalıklar içerisinde ön plana çıkaracaktır. İlk sıktığınız anda baharatlı kahve kokusu burnunuza gelecek sonrasında ise vanilya notaları ile bu durum dengelenecek ve eşsiz bir kokuya bürünecektir.

Black Opium afrodizyak etkili mi ?

Black Opium parfümü içerisinde bulunan çok özel notalar ile tam bir afrodizyak etkili bir parfümdür. Bu notalardan birkaçı ise paçuli, sedir ağacı ve portakal çiçeğidir.

En iyi afrodizyak etkili parfüm markaları hangileridir ?

Afrodizyak etkili parfümler sizi etrafınızdaki insanlar tarafından daha çekici hale getirecektir. Bu parfümlerin markalarını incelersek; Chloe, Guerlain, Givenchy, Calvin Klein, Hugo Boss Bottled, Azzaro …

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz