orjinal tester parfum nasil anlasilir yorumlari

Orijinal Tester Parfüm Bir tester parfümün orijinal olup olmadığını anlaşılması için en önemli konu söz konusu tester parfümün hangi mağazada kullanıldığıdır. Şayet orijinal tester parfüm orijinal parfüm sattığından emin olunan bir yerden çıkmış ise bu durumda tester da orijinaldir.

Diğer yandan tester sattığını iddia ederek normal fiyatının altına parfüm satan bazı kişilerin sattıkları parfümlerin kesinlikle orijinal olmadığı söylenebilir. Çünkü testerlar bir mağazaya belli sayıda gelir ve kayıt altındadır. Bir parfümün tester şişesi mağazada yoksa ya o şişe bitmiş demektir veya kayıp anlamına gelir.

Orijinal Tester Parfüm

Tester Parfüm Nedir?

Tester parfümlerin özelliği parfüm firmaları tarafından sipariş edilen parfüm sayısı başına sınırlı olarak gönderilmeleridir. Tester parfümlerin başlıca diğer özellikleri şunlardır:

  • Tester parfümler üzerinde tester yazan şişelerde verileceği gibi bazen parfüm firmaları özel bir tester şişesi yollamaz ve örneğin kolide 100 adet şişe varsa bunu 99 olarak kabul edip 1 şişeyi parasız olarak ve tester yerine kullanılmak üzere yollar.
  • Bazı durumlarda ise parfüm firmaları testerlar için özel tester yazan şişeler yapar ve hatta üzerine “para ile satılmaz” ibaresi bile koyabilir.
  • Örneğin free shoplarda özel tester şişeleri yoktur ve parfümlerden birisi açılıp tester olarak kullandırılır. Söz konusu şişe biterse de başka bir şişe açılıp tester yapılır. Özellikle kar marjlarının yüksekliği sebebiyle free shoplarda parfümlerin tester olarak kullanılmasından ve insanlar tarafından serbestçe denenmesinden rahatsız olunmaz.
  • Parfümler bazı kişiler tarafından orijinal parfümün benzeri gibi düşünülmektedir. Ancak aslında tester parfüm orijinal parfümün aynısıdır. Arasından hiçbir fark söz konusu değildir.

Orijinal parfüm nasıl anlaşılır, nereden alınır? Hakkında ayrıntılı bilgilere de bakabilirsiniz.

Orijinal Tester Parfümler Satılır Mı?

Tester parfüm ler normalde her firmanın ulaşıp satışını yapabilceği bir ürün değildir.  Zira bu parfümler zaten deneme amaçlı kullanım için ücretsiz verilirler. Diğer yandan bazen piyasada orijinal tester parfümlerin satıldığı görülmektedir. Türkiyede tek satış yetkisi olan parfummekani.com ‘dur.

Bunun dışında genellikle tester adı altında ucuz fiyatla satılan parfümlerin hemen hemen tamamı sahte parfümlerdir. Hatta parfüm sahtecilik yapan bazı kişiler özel olarak üzerinde tester yazan sahte parfümler de üretmektedir.

Orijinal Tester Parfümler Nereden Bulunur?

Tester olarak kullanılan parfümlerin nereden satın alınacağı konusunda geçerli bir cevap yoktur. Orijinal parfümlerin tester şişeleri parfüm firmaları tarafından satılmaz. Zira bu parfümler para ile alınmış parfümler değildir.

Diğer yandan bazen stok bitirmek isteyen veya kapanmak üzere olan mağazalar tester ürünleri biraz daha uygun fiyatla satabilirler. Ancak bu satışlar mağaza içinden yapılır ve genellikle satışa çıktığı an bu parfümler tükenir. 

Özellikle havaalanları yakınlarında orijinal tester parfüm sattığını söyleyerek dolaşan kişilerin ellerindeki ürünlerin tamamı da sahtedir. İndirimde bile olsa bir parfümün orijinalinin onda biri fiyatla satılması mümkün değildir.

Orijinal Olduğunu Nasıl Anlarız?

Tester olarak kullanılan parfümlerin gerçek olup olmadığının anlaşılması için tester parfümün orijinal parfüm satıldığına emin olunan bir mağazadan çıkmış olması gerekir. Orijinal tester parfüm gerçek ile aynıdır. Bir testerın orijinal olduğunu anlamak için dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Konusunun diğer orijinal şişeler ile birebir aynı olması gerekir.
  • Parfüm şişesinin orijinal şişeyle birebir aynı olması gerekir.
  • Sıkıldığı zaman acı ve buruk bir kokusunun olmaması gerekir.
  • Parfümün sıkıldığı yerde renk veya leke bırakmaması gerekir.
orjinal tester parfum yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz