kalici parfum nasil anlasilir inceleme

Kalıcı Parfüm Nasıl Anlaşılır ? Bir parfümün kalıcı olduğunun kanıtı uzun süre vücutta kalsa bile kokusunun kötüleşmemesi ve derinliğini korumasıdır. Esas olarak kalıcı parfüm kavramından kasıt günlerce etkisi geçmeyen parfüm değil etkisi 8 ile 10 saat arasında devam eden parfümdür. Kalıcı parfümler genellikle orijinal ve yüksek kalitede üretilen parfümlerdir.

İnsanlar parfüm alırken genellikle parfümün kalıcılığına çok dikkat eder ve kullandıkları parfüm kısa sürede etkisini kaybetmesin isterler. Bunun için dikkat edilmesi gereken ilk şey de orijinal parfüm kullanmaktır. Zira orijinal parfümlerin içeriğinde kullanılan yüksek kaliteli esanslar parfüm kokusunun ve etkisinin uzun süre kalmasını sağlar. Aynı etkiyi sahte veya ucuz parfümlerin sentetik esansları ile elde etmek ise çok zordur.

kalici parfum nasil anlasilir yorum

Kalıcı Parfümün Özelliği Nedir?

Daha kalıcı olan parfümlerin önemli yanı sadece uzun süre kalıcılığını kaybetmemesi değil aynı zamanda bu süre zarfında etkili ve bozulmayan bir koku vermesidir. Kalıcı parfümlerin temel özellikleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Kalıcı parfümlerin kokusu vücutta bulunduğu süre içinde değişime uğrar. Kalcı bir parfüm ilk yarım saat boyunca taze ve canlı kokular verirken zaman içinde kokusu derinleşir.
  • Kalıcı parfümlerin kokusu zaman geçtikçe bozulmaz. Ancak sahte veya kalitesiz parfümlerin çoğunluğu uzun süre vücutta kalırsa kokuları buruklaşmaya ve bozulmaya başlar.
  • Kalıcı parfümler su ile temas ettiğinde kokuları bozulmaz.
  • Kalıcı parfümler genellikle eau de parfum sınıfında yer alırlar. Esans oranları yüksektir.
  • Kalıcı parfümler daha yoğun parfümlerdir. Elle dokunulduğunda daha az akışkan bir halleri vardır.

Hangi Parfümler Daha Uzun Süre Kalıcıdır?

Uzun süre kalıcı olan parfüm türleri esas olarak tamamen kalıcı değildir. Zira bir parfümün sürekli kalıcı olması aslında parfüm üreticileri tarafından istenen bir durum değildir. Zira kaliteli bir parfüm belirli bir süre sonra mutlaka uçarak etkisini kaybetmelidir.

Kalıcı parfüm kavramı aslında parfümün uzun süre kokusunu koruması anlamında kullanılır. Parfümün genellikle en yoğun miktar kullanılan malzemesi saf alkoldür. Saf alkolü parfüm üretiminde kullanmanın temel amacı hem esansları dengelemek hem de bu güçlü esansları uçucu hale getirmektir.

Parfümde kullanılan alkol güçlü bir seyrelticidir. Zaten bu nedenle özellikle piyasada az da olsa bulunan alkolsüz parfümlerin etkisinin günler boyunca gitmediği bilinmektedir. Ancak bu kokuların en önemli dezavantajı günler boyunca ve hatta yıkanılsa bile geçmeyen kokularının cilt kokuları ile birleşip zamanla kötüleşmesidir. İşte bu sebeple kaliteli parfümlerin kokularının belirli bir süre sonra kendiliğinden kaybolması istenir.

Bazı parfüm uzmanları tarafından parfümünüzün buzdolabında saklanması yani soğuk bir alanda saklanması parfümün içeriğinde bulunan esansların daha etkili bir şekilde teniniz ile buluşacağını belirtmektedir. Bu noktada denemeye değer olan bu durumu bizde denemenizi tavsiye ediyoruz. Soğuk alanda saklanan parfümlerde notaların daha yoğunlaştığı ve ten uyumunda da en üst seviyeye çıktığı gösterilmektedir. Burada ilk önemli olan şey teninize en uygun parfümü seçmenizdir.

Orijinal Parfüm Ne kadar Süre Kalıcıdır?

Orijinal bir parfümün kalıcılık süresi yaklaşık olarak 8 ile 9 saat arasındadır. Bu süre parfüm üretiminde aslında bir endüstri standardıdır. Bu süre baz alınırken bir insanın sabah evde duş alıp evden çıktığı süre ile akşam eve geldiği süre veya akşam bir davet için evden çıktığı süre ile eve döndüğü süre baz alınır. Dolayısıyla bu süre zarfındaki parfümün maksimum etkisi hedeflenir. Parfümün kalıcılık süresinin sınırlandırılmasının temel nedenleri şunlardır:

  • Parfümün zamanla vücutta oluşan kötü kokularla birleşmesinin önlenmesi.
  • Parfümün değiştirilmesi istendiğinde kolaylık sağlanması.

Parfümün Kalıcılığı Nasıl Arttırılır?

Kullanılan parfümün daha uzun süre kalıcı olması için yapılması gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Kalıcı parfüm için ilk şart temiz bir vücuttur. Kirli vücutta kullanılan parfümün kalıcılığı da düşüktür.
  • Kalıcı bir parfüm kullanmanın diğer önemli şartı ise orijinal parfüm kullanmaktır.
  • Parfümde kalıcılığı sağlamak için parfümü doğru vücut bölgesinde kullanmak da önemlidir. Böylece parfüm daha uzun süre vücutta kalır.
kalici parfum nasil anlasilir yorum

Kalıcı parfüm arıyorsanız Bu Siteye Göz Atabilirsiniz. – > TIKLA

Hangi parfüm daha kalıcı?
Parfümün kokusu insanın teninde kalan tek şeydir. Ancak hangi parfümün daha uzun süre dayanacağını söylemek zor olabilir. Satın alma işleminizi yapmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey var.
Hafif mi yoksa ağır bir koku mu istersiniz? Bazı parfümler diğerlerinden daha yoğundur, bu nedenle daha güçlü bir kokuya sahip olurlar ve teninizde daha uzun süre kalırlar. Sahip olduğunuz cilt tipi de parfümünüzün ne kadar süreceğini etkiler. Yağlı cildiniz varsa, koku kuru cildinizde olduğu kadar uzun süre kalmayabilir.
Bu bölümde, hangi parfümlerin daha kalıcı olduğu ve kokularının vücutta kalma süresini hangi faktörlerin etkilediği hakkında bilgi verilmektedir.
Parfümlerin kalıcı olduğu nasıl anlaşılır?
Parfüm bir gün, bir hafta veya daha uzun süre kalıcıysa kalıcı olarak kabul edilir. Bir parfümün ne kadar süre dayanacağı, parfümün türüne ve formülde kullanılan bileşenlere bağlıdır.
Bazı parfümler sadece birkaç saat dayanacak şekilde tasarlanmıştır, diğerleri ise 24 saate kadar dayanabilir. Bir kişinin vücut kimyası, cilt tipi ve yaşı da kokunun cildinde ne kadar kalacağını etkileyebilir.
EDT kalıcı mı?
EDT parfüm kalıcılığı uzun sürmez ancak en popüler parfüm türüdür.
“Eau de toilette”, düşük maliyeti ve daha uygun fiyatı nedeniyle en popüler parfüm türüdür. Ancak, EDT parfümleri uzun süre dayanmaz.
Kalıcı parfüm kokusu için ne yapmalı?
Parfümünüzün daha uzun süre dayanması için yapabileceğiniz birçok şey var.
1. Parfümünüzü giyinmeden önce sürün.
2. Cildinize sürdükten sonra kıyafetlerinize parfüm sıkın.
3. Parfümünüzü bileklerinizin içi, kulaklarınızın arkası ve ense dahil olmak üzere nabız noktalarınıza uygulayın. Burası ter bezlerinin en aktif olduğu yerdir ve vücudun herhangi bir yerinden daha fazla kokuyu üzerinize salmaya yardımcı olacaktır.
4. Küçük bir parfüm şişesini dış cebinizde veya çantanızda taşıyın, böylece gün içinde gerekirse tekrar uygulayabilirsiniz, böylece parfümü ezilip sızabileceği bir iç cepte veya çantada taşıyarak dökülme veya bozulma endişesi yaşamadan parfümü gün boyunca tekrar uygulayabilirsiniz. oradaki her şeyin üstünde
Kim Hangi Parfümü Kullanmalıdır?
Parfümün konsantrasyonu ve kullanıcının vücut kimyası da dahil olmak üzere bir parfümün ömrünü etkileyebilecek bir dizi faktör vardır.
Gün boyu sizinle kalma olasılığı en yüksek olan koku, konsantrasyonu yüksek olan kokudur; ancak bu tip parfümler iş veya okul için uygun olmayabilir. Parfüm kullanmak istiyor ancak günlük rutininizi etkilemesini istemiyorsanız, daha düşük konsantrasyonlu bir parfüm seçmeyi düşünün.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz