parfumun kaliciligini saglayan madde inceleme

Parfümün kalıcı olması için kullanılan madde fiksatif denilen sabitleyici bir maddedir. Bu madde parfümün içeriğine göre uygun oranda eklenir ve kalıcı olması sağlanır. Aynı zamanda parfümler yoğunluklarına ve konsantrasyon oranlarına göre de farklı kalıcılıklarda olurlar. Daha yoğun olan EDP parfümler daha kalıcı iken; daha hafif olan EDC parfümler daha az kalıcıdır. Yoğunluklarına göre parfümlerin kalıcılıkları şu şekildedir:

  • EDP: % 10 – 20 arası konsantrasyona sahiptir. 6 – 8 saate kadar kalıcılık sağlar.
  • EDT: % 5 – 15 arası konsantrasyona sahiptir. 4 – 6 saate kadar kalıcılık sağlar.
  • EDC: % 2 – 4 arası konsantrasyona sahiptir. 2 saate kadar kalıcılık sağlar.
parfumun kaliciligini saglayan madde yorum

EDP Parfümler Neden Daha Kalıcıdır?

EDP parfümlerin daha uzun süre kalıcı olmasının sebebi içlerinde daha yoğun olarak alkol ve su bulundurmalarıdır. Aynı zamanda EDP parfümlerde alkol oranı sudan daha fazla olduğu için de kalıcılığı daha fazladır. Yoğunluğu daha fazla olan EDP parfümler uzun süre kalıcı olduğu için daha çok akşam gezmeleri için uygundur. EDP parfümler daha çok odunsu aromalara sahiptir. Uzun süre kalıcı oldukları için az fısta bile yoğun koku bırakırlar.

Daha çok kış ayları için uygun kokulara sahip olan EDP parfümler günlük kullanım için fazla ağırdır. Özellikle koku hassasiyeti olmayan kişilerin kullanımına uygundur. EDP parfümler yoğun alkol içerikleri bakımından daha kalıcıdır.

Parfüm Kalıcılığı İçin Ne Yapmak Gerekir?

Parfümün kalıcı olması için parfümün yapısı kadar kullanım şekli de önemlidir. Bunun için kullanıcılar aşağıda verilen huşulara dikkat etmelidir:

  • Vücudu düzenli olarak nemlendirmek
  • Doğru formüllü parfümler seçmek
  • Vazelin sürerek parfümü sabitlemek
  • Parfümleri doğru bir şekilde muhafaza etmek
  • Parfümü duştan sonra temiz vücuda sıkmak
  • Parfümü tarağa sıktıktan sonra saçları taramak
  • Parfümü doğru yerlere sıkmak
  • Aşırı fıstan kaçınmak
  • Vücut tipine uygun parfümü seçmek

Parfümlerin kalıcılıkları konusunda etkili bir kullanım yapmak için bu öneriler oldukça önemlidir. Bu sayede daha uzun süre temiz ve iyi hissedilebilir. Böylece sürekli parfüm sıkma ihtiyacı ortadan kalkar.

Parfümün Kalıcı Olması Neden Önemlidir?

Parfümün kalıcı olmasının önemi kişilerin kendilerini daha uzun süre iyi ve temiz hissetmesi açısından oldukça büyüktür. Parfümler sosyal hayatta kişilerin tarzını yansıtır. Aynı zamanda toplum içinde kişilerin kendilerini iyi hissetmesini sağlar. Bu yüzden uzun süre kalıcı olan parfümler kullanmak avantajlıdır. Özellikle EDT parfümler günlük kullanıma uygun olarak üretilmiştir. Kişilerin sabah uyanıp duş alıp işe gittiği ve dışarda kaldıkları süre boyunca etkili olmak için geliştirilmiştir.

İçerik bakımından da parfümlerin neyden yapıldığı parfümlerin kalıcılıkları için etkili bir ögedir. Daha uzun süre kalıcı olması için daha çok odunsu ve baharatlı parfümler kullanılırken; hafif ve daha az kalıcı olan parfümler meyveli olanlardır.

parfumun kaliciligini saglayan madde yorum

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz