Dolce Gabbana Light Blue Yorumlari

Dolce & Gabanna, 1985 yılında Domenico Dolce ve Stefano Gabbana tarafından kurulmuş İtalyan, lüks bir moda evidir. Light Blue Bayan Gösterişli, seksi kıyafetleriyle ve dikkat çekici reklamlarla etki eden moda evi, sahne kıyafetleri ile de ünlüler için özel tasarımcılık yapıyor. Örnek vermek gerekirse: sadece Madonna’nın performansları için kostümler tasarlamak için ev kiraladıkları New York Times gazetesinde ve moda dergilerinde epey konuşulmuştu.

Dolce & Gabbana iki marka altında giyim sunuyor, ilki: Dolce & Gabbana. Bu marka lüks giysiler, gözlük, aksesuarlar ve parfüm üzerinde çalışıyor ve üretim yapıyor. İkinci marka ise D & G. Genelde giyim, saatler ve kokular daha rahat ve çağdaş çizgi üzerinde olan ürünleri pazarlıyorlar. Genellikle “D & G” logosu kullanılıyor.

Dolce & Gabbana’nın ilk kokusu, Dolce & Gabbana for Women adlı olup 1992’de piyasaya sürülmüştür. Parfüm epey ses getirmiş ve büyük beğeni toplamıştır. Bu beğenilerin arasından erkek parfümü yapıp yapmayacakları tartışılan marka 1994 yılında tartışmalara cevaben bir erkek serisi piyasaya sürmüştür.

Dolce & Gabbana Light Blue Parfum Yorumlari

Dolce & Gabbana Light Blue Bayan EDT Formülü

D&G Light Blue, 2001 yılında piyasaya sürülün ve markanın en çok satan parfümlerinden biridir. Sicilya yazının ruhunu uyandıran rahat ve havadar, pırıl pırıl meyvemsi çiçeksi bir kokudur. Ağız sulandırıcı ve taze limon ve sedir notaları, Güney ormanlarının bir deniz kıyısına yansımasını özel esanslarla sizlere getirmeyi amaçlıyor. 19 yıl sonra günümüzde bile çok popüler bir yaz kokusu olduğuna şüphe yok.  2001’de piyasaya sürüldü.

Light Blue Bayan Üst notalarında elma, sedir, çan çiçeği ve limon; orta notalarda gül, bambu, yasemin çiçeği; son olarak alt notalarda kehribar, misk, sedir bulunuyor. Hem üst hem alt notasında sedir bulunması bana oldukça değişik gelmişti.

Kullanıcılara göre en çok hissedilen nota alt yani temel notalar olmuş. Açılışta ve kapanışta sedir olması benim gibi kullanıcılar tarafından da farklı bulunmuş ve kimi kadın bunun biraz boğucu olduğunu söylemiş. Ancak bu söylentilere aldırış etmemek gerekiyor. Neticesinde parfüm yaz mevsimi için uygun bulunmuş; yani boğucu olması bir desiseden ibarettir.

Çığır Açan Bir Koku: D&G Light Blue

“Dolce & Gabbana Light Blue, aydınlatıcı yaz günlerinin aromasını, hatırlatıcı akşamlara ulaştırır. Domenico Dolce ve Stefano Gabbana, Light Blue’nun birkaç parfüm ödülü içeren mirasından gurur duyuyorlar. Dolce & Gabbana Light Blue, New York’taki Sanat ve Tasarım Müzesi‘nde serginin yüzyılın en çığır açan kokularından biri olarak yer aldı.” Resmi sitede bu şekilde anlatılıyor, parfüm.

Light Blue Bayan Paragrafın geneline baktığımızda pek açıklayıcı durmuyor, bu tanım. Genel olarak parfümün başarısından bahsedilmiş sitede. Parfümün kokusu hakkında belirleyici değiller ve herhangi bir slogan da net olarak kullanılmamış. Bu yönü ile de bir iki adım geride duruyor rakiplerinden.

Ancak bunların yanı sıra oldukça dikkat çekici bir reklam filmleri var. Tanıtımı da burada yaparak patlatmışlar bütün olayı. Yaz aylarında geçen reklam hem egzotik hem seksi denilecek kadar iddialı.

Dolce & Gabanna Light Blue Bayan EDT

Zannediyorum EDT formunda olması parfümü yaz aylarında kullanılabilir yapıyor. Diğer türlü mayhoş tadının yanında hem alt hem üst notada kullanılan sedir var ki EDP formunda olsa idi bu odunsuluk Sonbahar ve İlkbahar için uygun yapardı, parfümü.

Bunların dışında parfümün kalıcılığı yaz aylarına göre oldukça iyi.Light Blue Bayan Saatlerce güneşin altında bile kalsanız koku sizi hemen terk etmeyecekti. Koku açılış, orta kısım ve kapanış olarak bütün adımları size hissettirdikten bir süre sonra size veda etmeye başlayacak. Bu da tamamen yaşadığınız yerin nem oranına bağlı olarak değişebilen bir durum.

Dolce & Gabbana Light Blue Parfum Yorumlari

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz