niche parfum inceleme

Niche Parfüm Ne Demek?

Niche parfüm; üretimi küçük ölçekte olan ve sınırlı sayıda bulunabilen özel parfümlere verilen isimlerdir. Niche parfüm, el yapımı kokuları kapsamaktadır ve tamamen sanat amaçlı üretilen parfümlerdir. Çok satılması gibi bir amaç ile üretimi yapılmamaktadır. Niş parfümler ile parfüm piyasasına oldukça kreatif bir bakış açısı getirilmiş olmaktadır. Trendlerin dışında özgün bir notaya odaklanılarak üretilmektedirler. Tercih edilen kokularda amaç modayı değil ruhu yansıtmaktır. Niche parfümleri gerçekten yeteneğini kanıtlamış olan parfümörler üretebilmektedirler.

niche parfum ne demek

Niche Parfümlerin Özellikleri Nelerdir?

Niş parfümlerin nitelikleri aşağıdaki gibidir:

  • Tıpkı haute couture koleksiyonlar gibi sınırlı sayıda üretilen ve oldukça az sayıda noktada satılan parfümlerdir.
  • Niche parfümlerde sentetik içeriklerin yerine doğal ve nadir bulunan çiçekler, meyveler, pahalı esanslar kullanılarak kokular tasarlanmaktadır.
  • Niche parfümlerin şişelerinin tasarımları oldukça özel ve eşsiz olmaktadır. Kokuları değişse de şişe tasarımlarının özgün tarzlarında değişiklik olmamaktadır.
  • Diğer parfümlere göre daha sınırlı sayıda ve özel olarak üretildiği için fiyatları da yüksek olmaktadır.
  • Niche parfümlerin büyük çoğunluğunun bir çıkış hikayesi olmaktadır. Bir kişiye ithaf edilmesi veya birinin öyküsünden esinlenilmesi gibi durumlarda ortaya çıkmıştır.
  • Niche parfümlerin reklamları çok yoğun yapılmamaktadır. Bunun nedeni ise; itibarlarını reklamları olarak görmeleridir.
  • Kişisel imza niteliği taşıdıkları için ticari amaçtan çok sanat amacı taşımaktadırlar.

Niche Parfümlerin Üretim Süreçleri Nasıldır?

Niş parfüm üretimi, diğer parfümler ile benzer bir süreçten geçirilerek yapılmaktadır. Ancak niş parfümlerin kokusu elde edilirken çok daha uzun vadeli çalışmalar yapılmaktadır ve taklit edilmesi de pek kolay olmamaktadır. Niche parfüm üretimi sırasında kullanılan malzemeler oldukça kalitelidir ve ekipmanlar da oldukça iyidir. İstenen kokunun elde edilebilmesi ve sonuç alınabilmesi için aylarca bir parfümün üretimi için çaba harcanabilmektedir. Üretim sürecinde en özel hammaddenin bulunması ise oldukça fazla araştırma gerektiren yorucu bir yolculuk olmaktadır.

Niche Parfümler Nereden Satın Alınır?

Niş parfüm almak için bu parfümlerin satılacağı özel satış noktalarına ya da parfüm evlerine gidilmelidir. Fransa’da çok sayıda parfüm evleri bulunmaktadır. Buralarda parfüm danışmanları vardır ve niş parfüm satın almak isteyen müşteriler ile ilgilenerek onlar için ideal parfümü bulmaktadırlar.

Niche Parfümlerin Diğer Parfümlere Göre Pahalı Olmalarının Nedeni Nedir?

Niş parfümlerinin pahalılığının sebepleri aşağıda verilmiştir:

  • Birim başı maliyetleri yüksek olduğu için satış fiyatları da yüksektir. Seri üretimleri yapılmadığı için az sayıda ürünün satışından kar etmek amaçlanmaktadır.
  • Ünlü ve pahalı parfüm markalarının bile kullanmadıkları hammaddelere sahip olan parfümler üretilebilmektedir. Üst kalite olmasından dolayı oldukça pahalıdır.
  • Yapımında sentetik ürünler olmayan parfümler oldukları için fiyatları daha fazladır.
  • Niche parfüm üretmek için harcanan zaman oldukça fazla olduğu için bu zamana ve emeğe uygun bir fiyat belirlenmektedir.
niche parfum ne demek

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz