niş parfum inceleme

Herkezin merak ettiği bir konu niş parfüm nedir ? Niş parfüm kelimesinin anlamı özel ve ayrıcalıklıdır. Sözlüğe göre niş sıfatı, nüfusun küçük, ayrıcalıklı bir bölümüne hitap eden ürün, hizmet veya çıkarları ifade eder veya bunlarla ilgilidir. Niş parfüm seri parfüm üretimine bir alternatiftir. Niş, müşteri özelinde sınırlıdır ve bu nedenle sınırlı bir satış yelpazesi ile niş parfüm üreticilerinin amacı mümkün olduğunca az ve sınırlı sayıda parfüm satmaktır.

Üretimi çok daha küçük ölçekte olan ve ana perakende mağazalarındaki varlığı minimal veya var olmayan butik zanaatkar parfüm stüdyolarına niş denir. Sanat ve yaratıcılık niş parfümeride ilk sırada yer alır. Dünyaca ünlü bazı niş parfüm üreticileri şunlardır:

  • Annick Goutal
  • Acqua di Parma
  • Serge Lutens
  • Jo Malon
  • L’Artisan Parfumeu
niş parfum ne demek yorum

Niş Parfümlerin Özelliği Nedir?

Niş parfüm sınıfına giren parfümlerin en önemli yanı aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Niş parfüm üreticileri her zaman kendi özel parfümlerine sahip olma eğilimindedir.
  • Niş parfüm üreticilerinin kokuları neredeyse hiçbir zaman toplu koku üretim ürünleri satan dükkanlarda veya büyük mağaza zincirlerinde görülemez.
  • Niş parfüm üreticileri diğer parfüm firmaları gibi çok reklam yapmazlar. Onlar için en iyi reklam iyi itibarlarıdır.
  • Her niş parfümünde, yaratıcısının bilgeliğini ve her malzemeyi seçtiğinde hissettiği hisleri hissedebilirsiniz.
  • Niş bir parfüm her zaman çağdaştır ve asla modası geçmez.
  • Niş parfümler, bir sanat eseri olarak sonsuza dek sürecek ve takdir edilecek kokulardır.

Platformumuz içerisinden göze parfüm sıkılırsa ne olur? Cevabını da inceleyebilirsiniz.

Niş Parfüm Nasıl Üretilir?

Niş parfümlerin üretilme şekli aslında diğer parfümler ile benzerdir. Ancak niş parfümlerin kokusu son derece uzun süreli çalışmalar ile yaratılır ve kolay kolay taklit edilmez.  Daha küçük ölçekte parfüm üreten, daha küçük, bağımsız parfüm evleri tarafından yapılan el işi parfümler, sınırlı bir parfüm koleksiyonuna sahiptir ve onları ayıran net ve farklı bir hikayeye veya ilhama sahiptir.

Niş parfümlerin üretiminde en kaliteli malzeme ve en iyi ekipman kullanılır. Niş parfüm üreticileri en iyi sonucu alana kadar gerekirse aylarca parfüm üretimi için tekrar tekrar uğraşabilir. Niş parfüm üretirken hammaddelerin araştırılması, onları arayan kişiler için gerçek bir yolculuktur. En özel hammaddeyi bulmak uğruna aylarca araştırma yaparlar.Niş Parfüm Nedir Sorusuna cevap bulduktan sonra sıradaki konumuza geçebiliriz.

Niş Parfüm Neden Pahalıdır?

Niş parfümlerin normal parfümlerden çok daha yüksek fiyata satılmasının sebebi şu şekilde açıklanabilir:

  • Niş parfümlerin birim başı maliyeti çok daha yüksektir. Çünkü niş parfümler çok az sayıda üretilir ve seri üretilmedikleri için parfümeri firmasının amacı az sayıda özel ürün satıp kar etmektir.
  • Niş parfümlerin yapımında piyasada çoğu pahalı parfüm markasının bile kullanmadığı en üst kalite hammaddeler kullanılır.
  • Niş parfümlerin yapımında sentetik ürünler neredeyse hiç kullanolmaz.
  • Niş parfüm üretimi bir imalat işi değil bir sanat kabul edilir. Bu sebeple bu tip parfümlere adeta bir tablo veya heykel gibi yani sanat eseri gözüyle bakılır.
  • Niş parfümlerin geliştirilme süreci yıllar alabilir.

Niş Parfümler Nasıl Alınır?

Niş parfüm almak için ancak bu parfümlerin satıldığı özel satış noktalarına veya parfüm evresine gitmek gerekir. Niş parfüm evlerinin büyük çoğunluğu Fransa’da yer alır. Niş parfüm evlerinde parfüm danışmanları müşterileri ile görüşüp onlar için en ideal parfümü belirlerler.

Diğer yandan bazı parfüm evleri kişiye özel parfümler de üretirler. Ancak bu parfümler üst seviye niş parfümlerdir ve fiyatları çok pahalıdır. Diğer yandan birçok zengin bu kişiye özel parfümleri satın alabilmek için aylarca beklemeye razı olmaktadır. Zira bu parfümler sadece bir parfüm olmaktan çok daha öte bir itibar ve zenginlik göstergesidir.

Niş parfümler içerisinde bulunan özel esanslardan dolayı az sayıda ve özel olarak üretilir. Bundan dolayı fiyatları da yüksek olan parfümlerdir. Kaliteli ve zengin bir görünüm elde etmek isteyen kişilerin tercih ettiği niş parfümler size itibar da katacaktır. Özel içeriğe sahip olan bu parfümler kullanımları gereği de zor ulaşılan çok özel parfümlerdir.

niş parfum ne demek yorum

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz