By Kilian Back to Black Aphrodisiac Yorumlari

By Kilian, LVMH grubunun kurucusunun torunu olan Kilian Hennessy’nin Paris’te bulunan çevre dostu lüks parfüm markasıdır. Kilian, parfüm üretiminde zanaatkârlık yaparak endüstrideki en iyi moda markalarının arasına girmeyi de başarmıştır. Gelen başarıların ardından da 2007 yılında, ailenin lüks eşyalar üretme geleneğine uygun olarak kendi parfüm evini açtı. Günümüzde ise yüksek fiyatlarına rağmen oldukça seveni var.

By Kilian Back to Black Aphrodisiac, Eylül 2009’da piyasaya sürüldü. Aslında bilinen adı By Kilian Back to Black. Yani burada kafanız karışmasın, parfüm kendi sitelerinde de genel olarak bu şekilde geçiyor. Belki de verilmek istenen bir mesaj vardır, diyebiliriz o halde. Afrodizyak bir koku. Daha önce denenmeyen orijinal eşsiz ve hem kadınlar hem erkekler için yaratılmış unisex.

Unisex olmasından dolayı hem sert bir etkisi hem de tatlı bir esintisi var. Daha önce bu tarz bir koku ile karşılamak ise çok zor. Belki çakma markalarda kokladık ve burnumuza bir şekilde aşina gelecek.

Bu sofistike kokunun arkasındaki burun Calice Becker. Eğer daha önce onun parfümlerini kullandıysanız Back to Black Aphrodisiac’ta onun kırıntılarını hissedeceksiniz. Parfüm ise kaliteli baskılar dizisi olarak By Kilian’ın L’Oiuvre Noire / Black Masterpieces koleksiyonuna ait.

By Kilian Back to Black Aphrodisiac Parfum Yorumlari

Back to Black Notaları

Hem kadın parfümü hem de erkek parfümü olarak kullanılabilen Back to Black afrodizyak olmasından ötürü çok geniş bir nota haznesine sahip. Biraz araştırma ile hepsini buldum ve yazıda da size vereceğim.

Üst notalardan başlayalım. Üst notalarda bergamot, safran, küçük Hindistan cevizi, kakule; orta notalarda kişniş, ahududu, bal ve badem; alt notalarda ise tütün, sardunya, zencefilli çörek ve kehribar bulunuyor. Daha önce böyle bir karışım ile karşılaşmadıysanız henüz bitmiş değil. Parfümün afrodizyak içerikleri de mevcut. Bunlar: Bergamot, safran, kavun, kakule, kişniş, ahududu, olibanum, papatya, bal, sedir, meşe, tütün, paçuli, badem, vanilya ve labdanum mevcut.

Az önce de belirttiğim gibi oldukça geniş bir nota yelpazesine sahip. İnce işlenmiş özgün bir iş olduğu her halinden belli olan parfüm adeta sizden önce yürüyecek ve bağıracak. Kalıcılığı ve fark edilebilirliği ise son derece yerinde hatta fazla.

Back to Black Aphrodisiac Kokusu

Parfüm açılışı tatlı bir koku ile yapıyor. Buram buram bal kokusunu net bir şekilde alabiliyorsunuz. Ardından kırmızı meyvelere eşlik eden kaliteli bir tütün kokusu geliyor. Bu kısım o kadar kaliteli geliyor ki kendinizi bal kavonazlarının arasında puro içerken hayal etmeniz mümkün. Afrodizyak ise her an bir yerlerden çıkacakmış izlenimi veriyor. Aralık bir kapıdan süzen loş bir ışık gibi adeta.

Devamında yani orta kısımlarda pudramsı bir tat almaya başlıyorsunuz. Buna yoğun bir şekilde vanilya da eşlik ediyor. Yani bu kısımlar yumuşak vanilyalı pudramsı bir koku. Paçuli ve bergamot da ara ara esinti halinde vurup sonra kayboluyor.

Son kısımlar tekrar bal kavanozuna geri dönüyor. Pudramsı tattan tamamen çıkıyor ve özüne dönüyor, sanki. Bunun yanında tabii ki parfümün hiçbir zaman kaybetmediği afrodizyak esintiler devam ediyor.

By Kilian Back to Black Aphrodisiac EDP Kullanımı

Unisex bir parfüm olduğu için erkek parfüm önerisi ve kadın parfüm önerisi olarak şiddetle tavsiye edebileceğim bir ürün. Daha çok gençlere hitap ettiğini de altını çizerek belirteyim. Çünkü çok sert ve ağır bir etkisi yok veya keskin bir feministlik, olgunluk içermiyor. Haliyle yaş aralığı için 20 – 40 civarı diyebiliriz.

Parfümün eşsizliği ise her mevsime ayak uyduran alışılmadık bir ton. Fiyatları her ne kadar yüksek olsa da kesinlikle değeceğini düşünüyorum.

By Kilian Back to Black Aphrodisiac Parfum Yorumlari

Aşağıdaki Diğer Makalelerimize Göz Atabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz