Dolce Gabbana The One Yorumlari

The One, aslında markanın en büyük serisi ve en çok beğenilen parfümlerinden biri diyebiliriz. Bugün 16 seri olan parfümün ilki The One ismi ile 2006 yılında piyasaya sürülmüştü. Parfüm o kadar büyük ses getirdi ki marka iki yıl sonra The One for Men ismi ile parfümün erkek versiyonunu da çıkarmış oldu. Tabii dediğim gibi bununla da kalmadı ve The One büyüdükçe büyüdü. Gerçekten geniş bir seri haline dönüştü.Dolce Gabbana The One Bayan’ın bu kadar sevilmesinin en büyük sebebi akıl almaz kokusu, elbette. Ancak çok eşsiz ve türünün tek örneği mi? Hayır, değil. Aşına olduğumuz kokulardan aslında. Tipik bir kadın parfümü. Ama 2006 yılı için önemli bir çıkıştı ve önemli bir koku idi orası ayrı konu.

Dolce Gabbana The One Parfum Yorumlari

D&G The One Formulü

Parfüm, markanın resmi sitesinde çiçeksi oryantal familyasına ait konumlandırılmış. Zaten bu yönü dolayısı ile tipik bir parfüm olduğunu iddia etmişti. Kokular artık günümüzde fazla sınırlı bir hâl almaya başladı. O kadar fazla koku üreten firma var ki. Artık her kokuya aşina bir hale geldik. Bundan dolayı notaları da size klasik görünebilir.

Üst notlarında tamamen meyve bulunuyor. Bunlar: Liçi meyvesi, mandalina, şeftali ve bergamot. Orta notasında zambak, erik, yasemin ve müge çiçeği. Son notalarda ise kehribar, misk, vanilya ve vetiver bulunmakta. Evet, fazla değişik bir yönü yok. Ama bu parfümlerin kendini gösterdiği en önemli özellikleri notalarını net bir şekilde göstermesi ve kalıcı olması. Adeta tene yapıştığını söylemiş olsam, bu yalan olmaz.

Açılış, orta kısım ve kapanışı nota düzenini takip ediyor, parfümün. Açılışında yoğun meyveye çok hafif çiçekler eklense bile turunçgiller o çiçekleri bir şekilde bastırıyor ve biraz ağır bir meyve bahçesiyle karşı karşıya kalıyoruz. Orta kısımlarda meyveler kendini geri iterek yerini çiçeklere bırakıyor. Beyaz çiçeklerin kokusu burada epey yoğun. Aslında parfüm genel olarak yoğun bir parfüm. Gerçekten de çiçeksi oryantal.

Kapanış bölümünde çiçekler de yerini vanilya ve miske bırakıyor. Ama vanilya daha baskın. Yani parfümün son bölümü yumuşacık, kremsi ve huzurlu. Buna misk de eklenince hafif de bir ferahlık hissediyorsunuz. Kısaca parfümün en can alıcı ve sakin olan kısmı kapanışı diyebiliriz. Üst notalar biraz daha hareketli ve haşin. Genel olarak da tam bir bayan parfümü.

Dolce Gabbana The One Tanıtımı

Dolce Gabbana, tanıtımı yapmasını çok iyi bilen bir marka. Buna şüphe yok. Çok profesyoneller ve tüketicinin dikkatini nasıl çekeceklerini çok iyi biliyorlar. Birçok marka tanıtımlarında tanıdık yüzleri kullanırken bazı markalar ise bunu tercih etmiyor. Kimisi çok süslü kelimeler ile iddia yaratırken kimisi kendisine olan özgüveni sayesinde kısa ve öz cümleler kuruyor.

Açıkçası hepsi de çok satıyor. Ama tanıtım yüzlerinde tanıdık bir sima gördüğünüzde parfümü iki kat daha fazla almak istiyorsunuz. Dolce Gabbana The One parfümünün tanıtımını dünyaca ünlü aktris Scarlett Johansson üstlenmiş. Kendisini tanıyorsanız bir parfüme ne kadar yakışacağını da bilirsiniz.

D&G The One Kullanıcı Yorumları

The One kullanıcıları hakkında net bir şey söylemek doğru olmaz. Çünkü klasik ve yapay bulan da var eşsiz ve mükemmel bulan da. Parfümlerin çoğunun tenden tene genelde fark yarattığını da düşünürsek aslında parfümü beğenmek tamamen size kalmış bir durum.

Bu noktada notalarına bakarak hareket etmek doğru olacaktı. Dolce Gabbana, bu işte oldukça iyi bu konuda hiçbir kullanıcının itirazı yok. Ve 2006 yılında çıkarmış olduğu serininin ilk parfümünü bayan parfüm önerisi olarak ben tavsiye ediyorum. Gerçek ve canlı hissetmek için The One sizin parfümünüz olmaya aday.

Dolce Gabbana The One Parfum Yorumlari

Dolce & Gabbana The Only One nasıl bir koku ?

Üst notalarında tamamiyle meyve notaları bulunan eşsiz bir kokudur. Özel esanslar ile üretilen bu parfüm içerisinde ; mandalina, liçi meyvesi ,bergamot ve şeftali bulunmaktadır.

Dolce Gabbana King Kokusu nasıl ?

Dolce Gabbana King parfümü erkekler için etkileyici bir parfüm olarak ön plana çıkmaktadır. İçerisinde bulunan ardıç meyvesi ve Sicilya limonu ile etkileyici bir birleşim yakalanmıştır.

Dolce Gabbana Light Blue nasıl bir koku ?

4 mevsime uygun olan bu parfüm özellikle ilkbahar ve yaz aylarında tercih edilmektedir. Çiçeksi ve meyveli olan bu parfüm içerisinde Sicilya Lİmonu ve beyaz gül ile etkileyici esansların bir araya gelmesinden tasarlanmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz