Kullanılan parfümün göze sıçraması durumunda hiçbir zaman paniğe kapılmamak ve doğru müdahalede bulunmak en önemlisidir. Göze parfüm sıkılırsa ilk yapılması gereken şey bulaşan parfümün mümkün olduğunca hızlı ve vakit kaybetmeden gözden temizlenmesidir.
Göze kaçan parfümün kalitesinin de son derece önemi vardır. Özellikle sahte veya ucuz parfümler kalitesiz hammaddelerden yapıldıkları ve içerisinde bulunan kontrolsüz kimyasal malzemeler sebebiyle göz gibi hassas yerlerle temas ederlerse bilhassa uzun süre kalmaları durumunda zarar verebilirler. Hatta bazı zararlı kimyasallar gözde kalıcı körlüğe varan olumsuzluklara sebep olabilir.
Bu sebeple her şeyden önce orijinal ve kaliteli parfüm kullanmak sadece hoş kokmak için değil aynı zamanda sağlık için de bir zorunluluktur.
Göze Parfüm Sıkılırsa Zarar Verir Mi?
Göze parfüm sıkılırsa zarar verme ihtimali çok yüksek olmasa da her zaman söz konusudur. Göze kaçan bir parfümün göze ne kadar zarar vereceği aşağıdaki durumlara bağlıdır:
- Göze kaçan parfümün miktarı çok önemlidir. Göze belki damlacık şeklinde püsküren az miktarda parfüm göze hiçbir zarar vermeyebilir. Ancak çok fazla miktarda sıçrarsa zararın boyutu fazla olabilir.
- Göze kaçan parfümün temizlenmeden gözde ne kadar süre kaldığı da son derece önemlidir. Bu sebeple göze parfüm kaçtığı anda göz hemen bol ve temiz suyla uzun süre yıkanmalıdır. Şayet imkan varsa göz saf su veya serum ile de temizlenmelidir.
- Göze kaçan parfümün içeriği de çok önemlidir. Şayet parfüm doğal çiçek yapraklarından yapılan ev tipi bir parfüm ise bu durumda zararı da daha az olur. Ancak her parfümün içinde genellikle alkol bulunduğu için parfümün alkolü gözde kızarıklık veya yanma yapabilir.
Ayrıca en etkileyici kadın parfümlerini inceleyebilirsiniz.
Hangi Parfümler Göze Zarar Verir?
Göze Parfüm Sıkılırsa zarar verebilecek olan parfümler daha çok alkol ve kimyasal içeren parfümlerdir. Göze parfüm sıkılırsa bilhassa bu duruma dikkat edilmelidir. Şayet göze gelen parfümün kalitesinden şüphe duyuyorsanız veya parfüm sahte bir parfüm ise ve özellikle gözde batma veya yanma gibi bir durum varsa en doğru hareket hemen bir sağlık kurumuna başvurmak olacaktır.
Bu durumda doktor hem göz bebeğini serum ile temizleyecek hem de gerekirse antiseptik veya antibiyotik bir krem veya merhem de verebilecektir. Zira göze parfüm veya başka bir şey kaçtığında bir diğer risk de söz konusu madde içinde bulanabilecek mikrop veya bakterilerdir. Özellikle alkolsüz olan parfümlerde parfüm içinde bakteri olma olasılığı vardır. Diğer yandan piyasada satılan parfümlerin çoğunda yüksek oranda alkol bulunduğu için bunların içinde mikrop bulunma olasılığı çok düşüktür.
Benzer şekilde standart ev kolonyaları da 80 derece alkol içerdikleri için içerisinde mikrop olma şansı yoktur. Bunların üretiminde kullanılan alkol sağlık şartlarına uygun bir alkol olduktan sonra bunların az miktarda göze kaçmasında bir sakınca yoktur. Diğer yandan eskilerin yaptığı gibi göze parlaklık vermesi veya gözü temizlemesi düşüncesi ile göze bilinçli olarak kolonya sıkmak son derece yanlış ve tehlikelidir.
Bir Göz Hastanesine gitmenizi tavsiye ederiz.
Göze Parfüm Sıkılırsa Ne Yapılmalıdır?
Göze parfüm gelmesi halinde yapılması gereken parfümü doğru kullanmaktır. Parfüm her zaman aşağı doğru sıkılır. Ayrıca parfümü vücutta her zaman göz hizasının altına sıkmak gerekir. Saça veya gözlerin yakınına parfüm sıkmak hem gereksizdir hem de doğru değildir. Gözünüze parfüm geldiğinde mutlaka o alanı mutlaka temizlemeniz gerekmektedir. Kişisel olarak özel alerjileriniz olması durumunda ise sonrasında oluşabilecek aksi durumlara karşı mutlaka doktorunuza da başvurmalısınız. Kullanım esnasında gözünüze temas etmemeye mutlaka dikkat etmelisiniz. Parfümü sadece teniniz ile temas ettirmelisiniz ve yüz çevrenize gelmeyecek şekilde kullanmanız önerilmektedir. Parfümünüzü mutlaka eğimli bir şekilde tutarak teniniz ile temas edecek şekilde kullanmanızı önermekteyiz. Bu noktada yüzünüz ile temas etmemelidir.
Parfüm Nereye Sıkılmaz?
Parfümün sıkılmaması gereken yerlerin en başında göz gelir. Göze parfüm sıkılırsa çeşitli zararlar verebilir. Diğer yandan parfüm sıkılmayacak diğer yerler şunlardır:
- Kulak içleri,
- Saçlar,
- Koltuk altı,
- Ağız çevresi ve dudaklar,
- Burun bölgesi.